Tourtocht nr.4 2020

Zondag 5 juli Utrecht – Betuwe route

 

Beste  ,

De Utrecht – Betuwe route is een echte klassieker. Waarschijnlijk jullie allen bekend. 

En met de vrijere corona-regels per 1 juli is de limiet van 18-personen voor de dagritten komen te vervallen! Iedereen kan dus weer deelnemen aan de dagritten. Het lijkt ons wél verstandig om tijdig te kunnen reserveren bij de horeca, dus meld je s.v.p. tijdig aan! (En meld je, indien noodzakelijk, ook tijdig af i.v.m. reserveringen bij ). De basisregels vanuit het RIVM blijft gelden! Zoals de 1,5m afstand, regelmatig je handen wassen en bij verkoudheidsklachten thuis blijven. 


Route informatie

De Utrecht – Betuwe route is een echte klassieker. Waarschijnlijk jullie allen bekend. We verzamelen traditiegetrouw bij Hotel Belvédère, Lekdijk West 4, 2871 MK Schoonhoven (tel. 0182-325222) vanaf 9.30 uur met een volle tank. Hopelijk kunnen we koffie krijgen op het terras aan de achterzijde van het hotel met uitzicht over de Lek. Om 10.30 vertrekken we langs de noordzijde van de Lek en rijden we tot Amerongen. Vandaar doorkruizen wij nog de Utrechtse Heuvelrug bij Veenendaal om vlak voor Wageningen, na 103 km, de lunch te gebruiken bij Restaurant De Blaauwe Kamer, Blaauwe Kamer 14, 6702 PA Wageningen (tel. 0317 421410). Ik ben er zelf nog nooit geweest maar het uitzicht en de lunchkaart zijn veel belovend. Voor de terugweg (95km lang) steken we bij Rhenen de Lek (of eigenlijk de Nederrijn) over om aan de zuidkant van de rivier terug te keren naar het eindpunt Eetcafé De Dam, Buitenhave 1, 2965 AD Nieuwpoort (tel. 0184-601384), vlak bij de pont naar Schoonhoven, waar we ‘s ochtends zijn vertrokken.

Een prachtige plezierrit voor de motor. Meld je aan!

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Belangrijke punten over deze rit:

 • Verzamelen vanaf 09.30.
 • Startpunt: Hotel Belvédère, Lekdijk West 4, 2871 MK Schoonhoven (tel. 0182-325222).
 • Totale lengte rit: 198km
 • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

Extra mededeling(en)!

 • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km).
 • Houdt je aan de regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
 • Houdt je aan de spelregels i.v.m. Covid-19
 • Op veel wegen kan het druk zijn. Houd rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
 • Het restaurant kan mogelijk last minute nog wijzigen, houd hiervoor het forum in de gaten voor de laatste wijzigingen!
 • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.
 • Let op! Een beperkt aantal aanmeldingen i.v.m. de Covid-19 maatregelen.

Gezicht op Amerongen - Franks fotolog

Kasteel in Maasdriel

Meld je aan via site van de AFMCN! Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast wederom een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de agenda op de website zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden), check de berichten op het forum

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.
Toercommissie & Bestuur AFMCN

 


2 thoughts on “

 1. Erwin Koomen

  Goedenavond! Via deze weg wil ik mij verontschuldigen voor mijn late afmelding. Ik heb me zojuist afgemeld voor de rit van morgen. Ik heb enkele dagen geleden nieuwe banden gekregen onder de Fazer en deze vanwege het weer nog niet echt in kunnen rijden. Ik ben een beginnend rijder en vond de vorige rit met jullie echt geweldig, maar gezien de weersomstandigheden die vooral morgenochtend verwacht worden, durf ik het niet aan om mee te gaan. De vorige rit vergde veel concentratie, is toch anders rijden in een groep, en ik voel me even wat minder zeker op de nieuwe banden, zeker met slechter weer. Ik had liever de banden al ingereden omdat het een wereld van verschil is met de vorige. Ik hoop dat jullie begrip hebben voor mijn beslissing! Fijne avond en groeten, Erwin Koomen

 2. Rob Stienissen

  Hoi, ik zag vanmorgen jouw reactie al. Maar aangezien ik me niet opgegeven had voor deze toertocht had ook nog maar niet gereageerd. Ik denk en hoop dat je ondertussen wel een persoonlijk bericht hebt gehad. Maar ik moet erbij zeggen social media van deze club erg tam is. Je hebt groot gelijk, als je je niet zeker voelt om te gaan rijden, om wat voor reden dan ook, moet je het ook niet doen. Daar is binnen deze club door iedereen wel begrip voor op te brengen.
  Er komen vast nog toertochten waar je je bij aan kunt sluiten. Groeten Rob

Geef een antwoord