Tourtocht nr. 7 2020

Zondag 13 september Noord-Holland kustroute

Beste ,

Dit keer weer een rit die we hebben her-pland ivm de corona: de kusten van Noord-Holland. De route van 230 km heeft een voor velen makkelijk bereikbaar startpunt en een eindpunt dicht bij de uitvalswegen. De route gaat eerst langs het IJsselmeer, via Monnickendam en Volendam naar Hoorn. Vandaar rijden we door karakteristiek Noord-Hollands landschap via een stukje Westfriesedijk naar Kolhorn voor de lunch. Na de lunch maken we de doorsteek naar de Hondsbossche zeewering bij Petten. Nadat we vervolgens de zee bij Egmond hebben gezien gaat de route via uitgeest naar Nauerna, waar we de pont pakken over het Noordzeekanaal. Het laatste stuk is een verrassende weg door het recreatiegebied Spaarnwoude naar de McDrive bij Schiphol.

Let op: De basisregels vanuit het RIVM blijven gelden! Zoals de 1,5m afstand, regelmatig je handen wassen en bij verkoudheidsklachten thuis blijven. 


Route informatie

We verzamelen met een volle tank (doen!) vanaf 9:30 uur bij McDonald’s Hilversum, Vreelandseweg 42-46, 1216 CH Hilversum (tel. 035-3038175). Na de koffie vertrekken we uiterlijk om 10:30. De lunch is gereserveerd bij het ons allen welbekende restaurant ’t Anker, De Strook 8, 1767 BW Kolhorn (tel. 0224-531984). Leuke kaart! met carpaccio, kroketten en zalm. Het eindpunt van de rit is bij de  McDonald’s Airport Schiphol McDrive Noord, Loevesteinse Randweg 200, 1118 EL Schiphol (tel. 020-6570045).

Meld je aan via de agenda!

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Belangrijke punten over deze rit:

  • Verzamelen vanaf 09.30.
  • Startpunt: McDonald’s Hilversum, Vreelandseweg 42-46, 1216 CH Hilversum (tel. 035-3038175)
  • Totale lengte rit: 230 km
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt Tankstations in de buurt van het startpunt Actuele weersinformatie startpunt Actuele weersinformatie startpunt

Extra mededeling(en)!

  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km).
  • Houdt je aan de regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Houdt je aan de spelregels i.v.m. Covid-19
  • Op veel wegen kan het druk zijn. Houd rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Het restaurant kan mogelijk last minute nog wijzigen, houd hiervoor het forum in de gaten voor de laatste wijzigingen!
  • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.
RESTAURANT 'T ANKER, Kolhorn - Restaurantbeoordelingen - Tripadvisor
Restaurent ‘t Anker, Kolhorn

Meld je aan via site van de AFMCN! Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast wederom een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de agenda op de website zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden), check de berichten op het forum

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.
Toercommissie & Bestuur AFMCN


Geef een antwoord