Update na de versoepeling van de maatregelen

  

Dagritten

Jaaa, de regering heeft enkele maatregelen versoepeld! Zo gaat bijvoorbeeld de horeca binnenkort weer open! Dus wij als bestuur en toercommissie hebben gelijk gekeken naar mogelijkheden om de dagritten door te laten gaan.

Maar helaas… Dit mag nog steeds niet! Hieronder de toelichting. Ik zal hierbij een stukje citeren uit de vorige FazerFlits.

“Hoe gaan wij verder om met de dagritten? Wij zitten nog steeds met het feit dat de horeca gesloten is. Hierdoor is het moeilijk voor de leden om een pauze te nemen. Een hapje eten kunnen wij goed meenemen en voor de heren is toiletteren ook minder een probleem. Maar voor de dames in de club is dat toch iets lastiger. En prettig of comfortabel is een ander verhaal. Wij rijden tijdens een dagrit toch al gauw 200km. Voor en na de rit rijden sommige ook soms een 100km om het startpunt te bereiken of te vertrekken van het eindpunt. Om deze reden wachten wij de horeca af, voordat de dagritten weer plaats kunnen vinden.”

Hierin hebben wij als bestuur duidelijk gezegd dat door de afwezigheid van horeca en toiletmogelijkheden, de ritten niet comfortabel gereden kunnen worden. Nadat wij hoorde dat de horeca weer open gaat (het terras met name), maakte wij een klein sprongetje van opluchting. Wij kunnen weer rijden! Dus gelijk gekeken of dit inderdaad mag, en hoe wij dit eventueel met grotere groepen mensen konden organiseren. Hierbij kwamen ook gedachtes voorbij als picknicken onderweg, stoppen bij benzinestations, rijden in groepen met tijd ertussen i.v.m. pauze enzovoort. Maar geen van allen mag. De maatregelen zijn alleen versoepeld voor horecagelegenheden, bioscoop en musea. Wat wij doen is samenkomen, en dat mag nog steeds niet. 

Een voorbeeld voor verduidelijking.

Ik loop met een familielid in het park (met ons tweeën), en wij komen per toeval nog iemand tegen die ook met zijn tweeën of drieën loopt. Dan mogen wij best even een praatje doen op 1,5m afstand. Dit is omdat wij elkaar toevallig tegen kwamen. Dit mag! Je mag dus niet met vijf mensen uitgebreid in het park afspreken. Afspreken is samenkomen. Dat is verboden. En daarbij kan je een boete krijgen, en zelfs een strafblad! 

Aangezien het moeilijk te zeggen is dat wij elkaar spontaan tegen kwamen, is het moeilijk om een rit te organiseren. Wij nemen nog geen risico en wachten even af wat er na 1 juli gezegd wordt. Dus niet 1 juni, maar 1 juli.

Dolomieten en Hemelvaart

Bericht over de Dolomieten is geplaatst, deze wordt verplaatst. Zie hierbij het bericht van Patrick. https://www.fazer.nl/index.php/2020/05/10/dolomieten-reis-2020-wordt-verplaatst-naar-2021/

Hemelvaart weekend gaat dus niet door, deze is geannuleerd. Er was nog niks betaald, dus dat scheelt weer. Mocht hier wat fout gegaan zijn, dan horen wij het graag. Dit weekend proberen wij wel te reserveren voor het Fazerweekend 2021. Dus houd het forum in de gaten. Wanneer dit online gezet wordt, is nog onbekend.

Mochten er vragen of opmerkingen wezen, mag je een mail sturen naar 

Namens het bestuur en de toercommissie AFMCN, wensen wij iedereen heel veel sterkte en gezondheid toe.