Dolomieten 2022

aankondigingen en aanrijroutes. opmerkingen en bedankjes voor de uitzetters

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pdej
105,2 kW
Berichten: 116
Lid geworden op: ma 14 mei, 2007 21:25

Dolomieten 2022

Bericht door Pdej »

Nog even volhouden.
Gaat het eindelijk lukken na 2 jaar uitstel? [-o<
De routes heb maar alvast op de site gezet. :enjoy:
Na elke bocht komt weer een nieuwe bocht. :-)
Patrick
Gebruikersavatar
SilverTip
110,3 kW
Berichten: 2280
Lid geworden op: ma 01 nov, 2004 22:06
Locatie: Sprang-Capelle

Re: Dolomieten 2022

Bericht door SilverTip »

We hebben er heel veel zin in en kijken er echt naar uit. :bounce:

Zit nu met een vriend aan de Moezel met fris, maar prachtig weer, hoop dat we daar ook op zon getrakteerd worden :glasses7:

Tot dan,

Mies en Nicolette
Geluk zit niet in het streven naar méér, maar in méér genieten van minder......
Gebruikersavatar
Robse2
105,2 kW
Berichten: 129
Lid geworden op: di 10 mar, 2015 19:48
Locatie: Hengelo (OV)

Re: Dolomieten 2022

Bericht door Robse2 »

Ook ik zit rond die tijd in Italie. Op dit moment gelden er nog Covid maatregelen. Belangrijkste is misschien wel het verplicht dragen en bij je hebben van een FFP2 mond-neusmasker in openbare gebouwen. Dus ook in winkels en restaurants. Maar ook een PLF formulier volgens ANWB site. Misschien toch iets om tegen die tijd in de gaten te houden.

https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer ... len-italie
Clublid 2005-2012 :enjoy: 2015 - heden :enjoy:
Gebruikersavatar
Rider
72 kW
Berichten: 87
Lid geworden op: do 04 nov, 2004 16:36

Re: Dolomieten 2022

Bericht door Rider »

Tijd om dit topic een beetje actief te krijgen :-D
Na twee jaar wachten lijken we over een week of drie dan toch echt richting de Dolomieten te vertrekken \:D/

Net even snel gezocht op de huidige maatregelen die nog gelden; Duitsland alleen nog Corona Check App nodig, verder geen beperkingen, in Oostenrijk geen app nodig, wel FFP2 masker in essentiële winkels e.d., in Italië wel CCA nodig en tot nog toe FFP maskers in openbare gelegenheden waarbij mij niet duidelijk is of dit ook geldt in restaurants. E.e.a. kan natuurlijk in de komende weken nog wijzigen dus pin me er niet op vast :-"

Zelf rijd ik met Peter op zaterdag met de auto/aanhanger naar het hotel in Ulm om vanaf daar op zondag de motoren te starten en via de Timmelsjoch en een deel van route 09 naar het hotel te rijden. Vervolgens 5 dagen ons lokaal vermaken en op zaterdag via het andere deel van route 09 weer via de Timmelsjoch terug naar Ulm te rijden om vanaf daar op zondag weer huiswaarts te keren.

Van Peter begreep ik dat er zaterdag meer leden naar Ulm rijden, ben benieuwd wie we daar allemaal gaan zien :wave:

Helaas zien de weersverwachtingen er voor de komende 14 dagen vrij beroerd uit, hopelijk zal dat over drie weken wat beter zijn.

Voor een ieder die meegaat, veel plezier met de voorbereidingen en we zien elkaar in Molveno :enjoy:
Don't look back!
Gebruikersavatar
Peter_Smith
105,2 kW
Berichten: 155
Lid geworden op: di 10 jul, 2012 20:31
Locatie: Zoetermeer

Re: Dolomieten 2022

Bericht door Peter_Smith »

Robse2 schreef: do 28 apr, 2022 19:56 Ook ik zit rond die tijd in Italie. Op dit moment gelden er nog Covid maatregelen. Belangrijkste is misschien wel het verplicht dragen en bij je hebben van een FFP2 mond-neusmasker in openbare gebouwen. Dus ook in winkels en restaurants. Maar ook een PLF formulier volgens ANWB site. Misschien toch iets om tegen die tijd in de gaten te houden.

https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer ... len-italie
Hoi Rob en anderen. Ik ben dit hieronder tegengekomen. Het PLF formulier is niet meer nodig naar Italië. Dat scheelt weer :-)

Antwoord van Marlijn
ANWB Expert
Update: sinds 1 mei 2022 is het niet langer verplicht om het Passenger Locator Form in te vullen voor vertrek naar Italië. Meer informatie vindt u in de ANWB Reiswijzer.[/size][/size]
Als je geen tijd hebt voor je passie, is het dan wel je passie?
Gebruikersavatar
bm72736
35 kW
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 10 mei, 2021 20:11

Re: Dolomieten 2022

Bericht door bm72736 »

Nu de Dolomieten-reis weer achter de rug is (ik was er zelf helaas niet bij) ben ik wel heel benieuwd hoe het is geweest. ;-) Is er misschien iemand die ons (na alle spullen weer te hebben uitgepakt en opgeruimd) kan laten meegenieten met prachtige verhalen, anekdotes en ongetwijfeld ook iets minder leuke ervaringen?

Gr.,

Bob
Gebruikersavatar
Fuel Supply
105,2 kW
Berichten: 273
Lid geworden op: do 10 mar, 2011 13:23
Locatie: Zwijndrecht
Contacteer:

Re: Dolomieten 2022

Bericht door Fuel Supply »

Natuurlijk Bob ;-)

Na zeven dagen TT races op het Isle of Man te hebben bijgewoond, in de drie dagen thuis even noodzakelijk nieuw rubber voor en achter laten plaatsen. Zaterdagmorgen vroeg op pad met auto en aanhanger, om na ca. een 500 km in Karlsruhe te stranden met een haperende auto :help: . Opel service en ANWB laten ons beide aan ons lot over, er is gewoon geen vervangend vervoer te krijgen. De eigen auto weer eens gestart ... en de storing is weg.. ?? :dontknow: Aanhanger er weer achter en nog 550 km door (na 5 km storing weer terug maar kunnen gewoon rijden, als we maar hoog in de toeren blijven. Wat ik met een FZ6 destijds al gewend was ... :-" ) om stiklaat in de avond in Molveno te arriveren, opgewacht door 6 reeds aanwezige behulpzame clubleden.

Zondag niet gehaast maar na het ontbijt een ruim 250 km lange toerrit gereden, de Turn, turn, turn genaamd. Nou, dat klopte aardig :enjoy: . Wel heel druk de 40 km route langs het Gardameer, maar je kan ook niet verwachten dat je dat populaire stukje Italie voor jezelf hebt.

Maandagmorgen eerst naar de 40 km verderop gelegen Opel garage in Trento, waar de storing gauw gevonden was (kapotte bougie) om 's middags nog een korte route "rondje om het huis" van 150 km rijden.

Ik zal er geen hele dag-agenda van maken, maar het kwam er op neer dat we ondervonden in de volgende dagen dat er heeeeeel veel bochten in de Dolomieten zijn, dat het in de dalen heel erg warm kan zijn (tot wel 38 graden :tongue3: ) Dat er heel veel flitskasten staan, maar TomTom en Garmin weten dat ook :notworthy: en dat de Italiaanse Carabineri wel enorm chauvinistisch zijn, want als je in een dorp een auto inhaalt over een doorgetrokken streep, zou je normaal de Sjaak zijn. Rijd je echter op een Ducati motor van Italiaanse makelij en draag je een in Italie vervaardigd Dainese motorpak, dan krijg je slechts een waarschuwing .... \:D/ :glasses7:

Helaas moest een ander clublid met zijn splinternieuwe Tracer wel de nodige Euro's aftikken in Oostenrijk .....omdat er op zijn typeplaatje 96 dB vermeld staat waar 95 de max is .....zuur hoor :shock: je zou ze toch even .... :violent1:

Vermeldenswaardig is dat alle motoren alle dagen storingsvrij hebben gereden, en er gelukkig geen gekke dingen zijn gebeurd.

Het hotel was werkelijk prachtig gelegen en voldeed aan de verwachtingen. De organisatie en routes voor de gehele toer door Patrick was ook weer helemaal :thumbup: :thumbup: .

Ergo: prachtig toerweekje geweest, hopen dat er over 2 jaar weer zoiets voorbij komt ..... :hello1:

Groetjes, Willem :pirate:
Haast je als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt.
Gebruikersavatar
Sylvia
50 kW
Berichten: 28
Lid geworden op: wo 28 feb, 2018 20:07
Locatie: Geldrop

Re: Dolomieten 2022

Bericht door Sylvia »

Beetje een late reactie misschien, maar Rob en ik zijn gisterenavond pas thuisgekomen na onze vakantie.

Wij zijn de Dolomietenreis samen op woensdag 8 juni reeds gestart om vervolgens op zaterdag in Molveno aan te komen.
Zoals reeds gezegd, prachtig gelegen hotel alles tip top in orde. En het was er warm, erg warm!
Diverse routes gereden, lange en korte, die door de omleidingen alsnog een lange route werden, maar we hebben genoten van de prachtige bergen en de mooie passen met vele tornanties.
Ivm de warmte midden in de week een rustdag ingelast, ofwel een motorloze dag, maar wel leuke dingen ondernomen. We mochten met Michel en Nicolette mee met de auto ( met airco!!) een dagje de tourist uithangen aan het Gardameer.
We hebben ons heel goed vermaakt deze week, het was gezellig, mooi en lekker.

Zaterdag vertrok het gros van de groep richting huis op de motor of met auto en aanhanger.
Wij vervolgenden onze tocht richting Chiavenna waar de volgende maandag een andere motorgroep bij elkaarkomt voor een volgende vakantieweek.
Echter bij het afstappen van de motor heeft Rob een zweepslag in zijn rechter kuit opgelopen, heel erg pijnlijk! Lopen ging erg moeizaam, het kwam dus goed uit dat we nog twee dagen hadden waarop we niet moesten rijden ( verplaatsen naar het volgende hotel). Het was ook erg warm en het hotel had een zwembad dus we hebben ons niet verveeld. Gelukkig ging het lopen iedere dag iets beter en is Rob dinsdag weer opgestapt voor een testrit en het rijden ging gelukkig goed.
Fijn want de volgende dag moesten we weer verder naar het volgende hotel met de groep van totaal 64 personen.
Je wil niet weten hoe dat klinkt in een eetzaal...
Uiteindelijk hebben ook toch nog de Stelvio gereden in de regen bij 7 graden. Vanuit Italie ging de reis verder naar Oostenrijk, Duitsland, Tjechie over mooie routes met veel lange bochten, met iedere avond een ander hotel,midden in de stad met een sky pool of ergens in the middle of nowhere.

Na 18 dagen van huis geweest te zijn staan onze trouwe stalen rossen, nog smerig, in de garage uit te hijgen met
4700 km meer op de teller. Genoten van de vakantie, de mensen om ons heen, de omgeving en weer een geweldige motorervaring rijker, keiblij met mn Honda! :love7:
Women are angels. And when someone breaks our wings, we simply continue to fly.....On a broomstick.
Gebruikersavatar
bm72736
35 kW
Berichten: 14
Lid geworden op: ma 10 mei, 2021 20:11

Re: Dolomieten 2022

Bericht door bm72736 »

Leuk zo die verhalen te horen! Lijkt me ontzettend leuk om een keer mee te gaan, helaas nog twee jaartjes wachten dus… 😅
Plaats reactie