Pagina 1 van 1

Een goed begin van het nieuwe jaar!

Geplaatst: wo 09 jan, 2019 12:41
door Erwin-K
Hallo allen,

Mijn jaar is goed begonnen, sinds vier januari ben ik in het bezit van een mooie Yamaha FZ6 S2 uit 2008! Dus via deze weg wil ik mij ook even voorstellen aangezien ik ook meteen lid geworden ben. Mijn naam is Erwin Koomen, 41 jaar en woonachtig in Velserbroek (NH).

Op 16-jarige leeftijd namen mijn beste vriend en ik ons voor om binnen tien jaar van coast to coast te gaan op een motor. Door carrières en gezinnen is dat motorrijbewijs er echter nooit van gekomen tot we 40 werden. Toen hebben we toch beide ons rijbewijs gehaald en afgelopen weekend, 25 jaar later, hebben we eindelijk voor het eerst in ieder geval de Nederlandse kust gehaald. Je moet ergens beginnen.....

Ik heb les gehad op een Honda CBF600 (naked). Reed op zich fijn en heb na het behalen van rijbewijs eerst een paar keer proefgereden en gehuurd, oa Honda de CBF600 en CBF1000, de versies met kuip omdat het sporttoer-segment me het meeste trok. Maar beiden misten naar mijn idee iets en toen kwam ik in aanraking met de Yamaha FZ6. Deze S2 uit 2008 combineerde de handelbaarheid van de 600 met de power, soepelheid van de 1000 van Honda. Wat een heerlijke motor, ik was meteen verkocht! De motor ziet er erg goed uit en enige aanpassingen die ik voorlopig wil doen zijn een andere ruit omdat huidige ruit met mijn lengte (1.88) net wat turbulentie op de helm veroorzaakt en waarschijnlijk een Bagster comfortzadel.

Verder hoop ik vooral veilige km's te maken en wellicht mee te kunnen doen aan enkele tochten van de club. Ik wens iedereen een erg mooi jaar toe!

Groeten, Erwin

Re: Een goed begin van het nieuwe jaar!

Geplaatst: wo 09 jan, 2019 15:12
door Erwin-K
De motor:

Afbeelding

Re: Een goed begin van het nieuwe jaar!

Geplaatst: do 10 jan, 2019 9:52
door Gert Roelofs
Hallo Erwin,

Mooie motor heb je. Daar ga je nog heel veel kilometers plezier aan hebben.

Als ik het goed begrijp ben je lid geworden van de fazerclub (AFMCN). Ik hoop je dan bij meerdere van onze clubactiviteiten te zien.

Onze club heeft heel veel leuke activiteiten: zoals rond de 10 toertochten verspreid in Nederland, elk jaar het Hemelvaartweekend en het Fazerweekend (laatste weekend in augustus) in Duitsland/Luxemburg. Om het jaar een voortgezette rijopleiding en het andere jaar een bergtraining en ook eens in de 2 jaar een week in de Alpen. Ook staan we ieder jaar als vereniging op de motorbeurs in Utrecht.
Activiteiten genoeg denk ik.

Groetjes
Gert :glasses7: :glasses7: :glasses7: :glasses7: :glasses7: :glasses7: :glasses7: :glasses7:

Re: Een goed begin van het nieuwe jaar!

Geplaatst: wo 23 jan, 2019 16:20
door NZMSLex
mooie machine Erwin. Dit moet nu wel een prachtig jaar worden. :enjoy:

Re: Een goed begin van het nieuwe jaar!

Geplaatst: wo 18 sep, 2019 21:34
door Erwin-K
Aangezien Tinypic gestopt is hier nogmaals de foto van hoe de Fazer was:

Afbeelding

Re: Een goed begin van het nieuwe jaar!

Geplaatst: wo 18 sep, 2019 21:37
door Erwin-K
En zoals deze nu is met kleinere ruit (had teveel turbulentie op helm), een Bagster-zadel en velgstriping:

Afbeelding

Afbeelding

Re: Een goed begin van het nieuwe jaar!

Geplaatst: do 19 sep, 2019 10:35
door NZMSLex
Mooi geworden!