Hemelvaart weekend geannuleerd + update Corona mededelingen

  

Beste leden,

Zijn jullie ondertussen nog allemaal gezond en fit? En hebben jullie zelf de motor uit de schuur gepakt om een stukje te kunnen rijden? Wij als bestuur en toercommissie wel!

Het zal jullie allemaal niet ontgaan, de maatregelen van de corona. Langzaam begint er wel weer een beetje leven te komen. De jonge kinderen gaan binnenkort naar school, de fysiotherapie praktijken krijgen weer groen licht onder voorwaarden. Alleen de restaurants blijven nog dicht. 

Helaas gelden dezelfde maatregelen ook nog steeds in Duitsland. Wij als bestuur en toercommissie hebben de nieuwe maatregelen afgewacht van afgelopen weekend in Duitsland. Echter geldt het nog steeds: Als je een meerdaagse reis maakt naar Duitsland, moet je vervolgens 14 dagen in quarantaine. Wij zijn gek op motorrijden, maar ik denk dat dat te ver gaat. Ook de restaurants blijven gesloten en in sommige delen van het land is het zelfs verboden om in een hotel te zitten! Dus helaas maar waar, Hemelvaart weekend kan NIET doorgaan…

Hoe gaan wij hiermee om? Wij gaan z.s.m. een bericht eruit doen naar het hotel. Wat wij begrepen is dat deze 14 dagen voor tijd (dus voor 7 mei) kosteloos annuleren kon worden. Dit gaan wij nog even extra navragen, en dus regelen. Ook gaan wij deze rit een jaar opschuiven en alvast reserveren voor volgend jaar. Nieuwe kansen, zou ik zeggen. Hierover later meer. Deze reservering zal net als anders verlopen. Mocht je hier vragen over hebben, dan mag je de voorzitter een berichtje sturen. 

Hoe gaat dit dan met de Dolomieten? Deze vraag werd ook heel erg vaak gesteld. Niet alleen via het forum, maar ook privé onder elkaar. Patrick organiseert deze reis, en houdt de maatregelen nauwlettend in de gaten. Hier wordt meer over verteld op het forum, ook door Patrick met updates. https://www.fazer.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=5704Dus ik zou zeggen, probeer het forum in de gaten te houden en eventuele vragen ook hierop te stellen. Zo houden wij hier meer overzicht in. Mocht je nou écht met een privé situatie zitten, mag je naar de voorzitter persoonlijk een mail sturen. 

Hoe gaan wij verder om met de dagritten? Wij zitten nog steeds met het feit dat de horeca gesloten is. Hierdoor is het moeilijk voor de leden om een pauze te nemen. Een hapje eten kunnen wij goed meenemen en voor de heren is toiletteren ook minder een probleem. Maar voor de dames in de club is dat toch iets lastiger. En prettig of comfortabel is een ander verhaal. Wij rijden tijdens een dagrit toch al gauw 200km. Voor en na de rit rijden sommige ook soms een 100km om het startpunt te bereiken of te vertrekken van het eindpunt. Om deze reden wachten wij de horeca af, voordat de dagritten weer plaats kunnen vinden.

Wij hopen jullie zo voldoende geïnformeerd te hebben. Mocht je vragen, schroom niet en stuur ons een mailtje. Dit mag via of 

Tot die tijd, probeer ons blij te maken met mooie foto’s van jullie eigen ritten op bijvoorbeeld de facebook pagina of op het forum! Want motorrijden kan en mag ook nog steeds.

Namens het bestuur en de toercommissie AFMCN, wensen wij iedereen heel veel sterkte toe.