Tourtocht nr. 9 2020

Zondag 4 oktober Gelderland-rit

Beste ,

De Arnhem-rit van 4 oktober kan geen doorgang vinden, omdat een deel van de route door Duitsland gaat. Omleggen van de route maakt hem oninteressant. Daarom hebben we besloten om de niet verreden openingsrit van dit jaar daarvoor in de plaats te stellen: Gelderland-zuid. 

De Gelderland Zuid route gaat door het land van Maas en Waal en dwars door de Betuwe. Hopelijk zijn de bomen al een beetje uitgelopen. Na de start in Meerkerk rijden we oostwaarts en om vlak voor Nijmegen te lunchen bij Brasserie Altena, dat een prachtig uitzicht over de Waal te bieden heeft. De lunchkaart is werkelijk uitstekend. Er is voor elk wat wils. Na de lunch rijden we om Nijmegen heen om vervolgens weer westwaarts te rijden. Langs Maas en Waal komen we uiteindelijk bij de Boven-Merwede, net onder Gorinchem. Kortom een juweeltje van een route!
Hopelijk tot zondag 4 oktober!

Let op: De basisregels vanuit het RIVM blijven gelden! Zoals de 1,5m afstand, regelmatig je handen wassen en bij verkoudheidsklachten thuis blijven. 


Route informatie

We hebben de rit over bijna 200 km uitgezet in het ons zo vertrouwde rivierengebied. Hopelijk niet al te veel andere weggebruikers, zodat we volop kunnen genieten. Startpunt is McDonald’s Meerkerk, Energieweg 118, 4231 DJ Meerkerk.We verzamelen volgens de traditie vanaf 9:30 en vertrekken met volle tank om 10:30 uur. Het eerste deel van 84 km brengt ons naar het lunchrestaurant Brasserie Altena, Waaldijk 39, 6678 MC Oosterhout. Na de lunch volgt het tweede deel van 115 km. Daarmee eindigen we de eerste rit in Brasserie Boven De Rivieren, Hoekeinde 24, 4254 LN Sleeuwijk.

Meld je aan via de agenda!

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Belangrijke punten over deze rit:

  • Verzamelen vanaf 09.30!
  • Startpunt: McDonald’s Meerkerk, Energieweg 118, 4231 DJ Meerkerk
  • Totale lengte rit: bijna 200km
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt Tankstations in de buurt van het startpunt Actuele weersinformatie startpunt Actuele weersinformatie startpunt

Extra mededeling(en)!

  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km).
  • Houdt je aan de regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Houdt je aan de spelregels i.v.m. Covid-19
  • Op veel wegen kan het druk zijn. Houd rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Het restaurant kan mogelijk last minute nog wijzigen, houd hiervoor het forum in de gaten voor de laatste wijzigingen!
  • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.
Boven Leeuwen, Gemeente West Maas en Waal | Holland, Landschappen, Maas

Geef een antwoord