Tourtocht nr.10 2018

 

Zondag 14 Oktober,
De Elburg – Volendam route

Dit is de verplaatste rit van 7 Oktober j.l.

 

Beste  ,

Rit nummer 10: de hekkesluiter van 2018! Helaas alweer de laatste officiële clubrit van het jaar.

Met 235 km is het een rit voor de echte diehards onder ons. Startpunt is bij McDonalds, Veerplein 1, 1404 DA Bussum. We verzamelen hier vanaf 9:30 uur, afgetankt en al. Vertrek is om 10:30 uur voor het eerste deel van 123 km.. Het tweede deel is met 112 km iets korter. De route eindigt bij alweer een McDonalds, maar nu die in Diemen, Sniep 22, 1112 AH Diemen.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

  • Verzamelen vanaf 09:30u.
  • Startpunt:  McDonalds, Veerplein 1, 1404 DA Bussum.
  • McDonalds, is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
  • Totale lengte rit: 235 km.
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km)
  • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Op veel wegen, kan het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.

Beschrijving route:

De Elburg-Volendam route is een pareltje uit het verleden. We hebben hem een klein beetje aangepast en rijden de route dit jaar tegen de klok in! Het A-deel brengt ons snel via de Flevopolder naar Harderwijk. Dan volgt een heerlijk stuk door fraai Gelders boerenland naar het mooie Elburg. Via Dronten komen we in Lelystad, waar we vlak voor de dijk om de Markerwaard, op loopafstand van de Batavia-haven


Lunch:

De Lunch nuttigen we in Restaurant De Cantine, Oostvaardersdijk 0115, 8242 PA. . De naam klinkt als een eenvoudig restaurant, maar hun kaart is zeer divers, heel uitgebreid en kwalitatief indrukwekkend; dus voor elk ‘veel wils’. Er is ook een aparte lunchkaart online beschikbaar, klik op een van de foto’s hierboven of op het woord lunchkaart


Na de Lunch

Na de lunch nemen we in het B-deel van de route de Markerwaarddijk, waar vanaf zicht is op de “nieuwste wadden” van Nederland. Vlak onder Enkhuizen bereiken we weer het vasteland. Van daaruit vervolgt de route strak de kust van het IJsselmeer om te eindigen in Diemen, vlak bij de A1, A2 en A9. Van hieruit kan iedereen weer snel de weg naar huis vinden. Hopelijk terugkijkend op een mooi motorseizoen.

Een hele mooie route! Meld je aan via site van de AFMCN!


Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website of het Forum.


Naast motorrijden, de meest geliefde bezigheid!

Heb je een leuke foto gemaakt / gezien en wil je die laten plaatsen in een FazerFlits? Stuur de foto aan


Introducé meenemen?

Elk contributielid, kan beperkt gebruik maken van de mogelijkheid om een introducé, (die evt. belangstelling heeft in een lidmaatschap), mee te nemen. Dit dient men wel van tevoren aan te melden, bij het bestuur. Je bent zelf verantwoordelijk voor het rijgedrag van de introducé en een kleine bijdrage wordt geapprecieerd (5;-)

Ik wil een introducé meenemen!

Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.

Toercommissie & Bestuur A.F.M.C.N

Geef een antwoord