FazerFlits Toertocht 27-05, De Friesland rit

  

Tourtocht nr. 4 2018

Zondag 27 Mei,
De Friesland rit

 

Beste  ,

Na de schitterende Zeeland-route en het Hemelvaart weekend in het Westerwald in Duitsland, zullen we voor de vierde dagtoertocht van 2018 de koers op 27 mei naar het noorden van ons land verleggen. Friesland, een provincie met de nodige heroïek door de befaamde elfstedentochten. Nu gaan we die ijstocht niet rijden op de motor, maar we komen in het eerste deel van deze Friesland toertocht wel in een aantal Rayon-hoofdsteden van deze vermaarde schaatsroute.

Het eerste deel van de route is bijna 105 km lang, waarna we de lunch gebruiken in “Het wapen van IJlst”, Galamagracht 1, 8651 EB IJlst. Het tweede deel van de route is bijna 102 km en eindigt in Lemmer bij Café-Restaurant Centrum, Burgemeester Krijgerplein 12, 8531 EA


Startpunt en evt. extra mededelingen:

  • Verzamelen vanaf 09:30u.
  • Startpunt: Grandcafé ‘t Voorhuys, De Deel 20, 8302 EK Emmeloord.
  • Grandcafé ‘t Voorhuys is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
  • Totale lengte rit: 204 km.
  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies Shell, Lange Dreef 1, 8302 EL Emmeloord, dichtbij het startpunt)
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

  • Zorg voor een volle tank.
  • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Op veel wegen, zal het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Let op! Sommige wegen kunnen glad zijn door modder, veroorzaakt door de agrarische sector, pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan!

Beschrijving route:

Het eerste deel van de route voert ons van Emmeloord via Lemmer langs de Friese zuidkust met het IJsselmeer naar Stavoren door prachtig weids weideland, met dijken en typisch Friese boerderijen. Vanuit Stavoren blijven we de Friese kust volgen maar dan in noordelijke richting. We doen onder andere Hindeloopen, Workum en Makkum aan. Dan verleggen we de koers naar het oosten tot we ons lunchrestaurant “Het Wapen van IJlst hebben bereikt. Hun lunchkaart is zeer gevarieerd en ziet er met bijvoorbeeld hun “12 uurtje” veelbelovend uit! Bovendien hebben ze een fraai terras. Hopen op mooi weer dus

Het wapen van IJlst”, Galamagracht 1, 8651 EB IJlst.

Het wapen van IJlst, heeft een behoorlijk uitgebreide menukaart, dus misschien is het handig om van tevoren alvast een selectie te maken. (klik op de foto)


Na de Lunch

Na de lunch gaan we via de binnenlanden van Friesland naar het alom bekende Franeker, met zijn prachtig gesitueerde, bijzonder mooie oude stadhuis. We hebben dan het noordelijkste punt van onze Frieslandtocht bereikt. Al slingerend gaan we vervolgens onder Leeuwarden door en zakken dan weer af naar het zuiden. We hebben dan inmiddels de helft van de 11 steden aangedaan Via Joure en langs het Tjeukemeer komen we uiteindelijk weer uit in Lemmer. Daar nemen we weer afscheid van elkaar, al dan niet met een drankje, en scheiden onze wegen weer. Meld je aan voor deze mooie rit via de site van de AFMCN en beleef hoe mooi Nederland op de motor kan zijn!.

Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website of het Forum.

van links naar rechts, Ada Smith,(Secretaris), Erwin de Ridder,(Master voorrijder), Peter Smith,(Toercommissielid & Master voorrijder), Hans Lukassen,(Die hard lid)

Heb je een leuke foto op een van onze ritten gemaakt en wil je die laten plaatsen in een FazerFlits? Stuur de foto aan


Introducé meenemen?

Elk contributielid, kan beperkt gebruik maken van de mogelijkheid om een introducé, (die evt. belangstelling heeft in een lidmaatschap), mee te nemen. Dit dient men wel van tevoren aan te melden, bij het bestuur. Je bent zelf verantwoordelijk voor het rijgedrag van de introducé en een kleine bijdrage wordt geapprecieerd (5;-)

Ik wil een introducé meenemen!

Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.

Toercommissie & Bestuur A.F.M.C.N

Geef een antwoord