Tourtocht nr.8 2018

 

Zondag 16 September,
De Noord-Holland route (Open Rit)

 

Beste  ,

Op 16 september is het de beurt aan Noord-Holland voor de 8e tourrit van 2018. Start- & Eindpunt: De Zoete Inval, Haarlemmerstraatweg 183, 2065 AE Haarlemmerliede.

We verzamelen daar vanaf 9:30 met een volledig gevulde tank en vertrekken om 10:30 uur. Totale lengte van 217 km is verdeeld in een A-deel van 104 km en een B-deel van 113 km. De lunch zal in Restaurant De Zingende Wielen, Akkerweg 39, 1779 GJ Den Oever plaatsvinden.

Let op!

Er zit een inconsistentie in het route bestand, die je op de ledensite normaliter kan downloaden. Het advies is om de beide tracks (.gpx) of .itn bestanden opnieuw te downloaden via de volgende link https://charleyr.stackstorage.com/s/UBpvJd7ajMeaOSq of door op de kaart te klikken. (Stack bestand(en) selecteren en dan in rechtermenu op download klikken)

Voor plaatsen track of .itn bestanden, kan je gebruik maken van de handleiding op het forum. Zorg ervoor, dat je de .itn of track bestanden (.gpx), rechtstreeks naar je toestel kopieert. https://www.fazer.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=13&t=5501


Startpunt en evt. extra mededelingen:

 • Verzamelen vanaf 09:30u.
 • Startpunt: De Zoete Inval, Haarlemmerstraatweg 183, 2065 AE Haarlemmerliede..
 • De Zoete Inval, is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
 • Totale lengte rit: 217 km.
 • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

 • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: Total, Amsterdamsevaart 282, 2033 AA Haarlem)
 • Zorg voor voldoende klein geld voor het pontje
 • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
 • Op veel wegen, zal het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
 • Let op! Er ligt daar op veel stukken verraderlijk veel grint.  Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan, je ligt anders zo onderuit, dus wees extra alert, houd afstand en waarschuw je achterligger als er grint wordt waargenomen.
 • Frank Ouddeken is er tijdens het proefrijden , helaas op onderuit gegaan!
  Wij wensen Frank beterschap en een voorspoedig herstel toe!

Beschrijving route:

De Noord-Holland route van dit jaar is gebaseerd op een basisidee van Peter Schildwacht; waarvoor zeer veel dank! Vanuit het startpunt rijden we via Beverwijk door het Forten-gebied, een deel van de Stelling van Amsterdam.

Daarna volgt een heerlijk stel wegen door de “binnenlanden” van Noord-Holland, over dijkweggetjes en langs en door gehuchtjes waarvan je de naam zo weer vergeten bent, maar met prachtige authentieke boerderijen.

Lunch:

De Lunch is in Den Oever bij De Zingende Wielen, die een “zingende” lunch-kaart lijken te hebben: zeer ruime keuze, heel aantrekkelijke gerechten; leuk 12-uurtje! De lunchkaart is online te bekijken, dus misschien is het handig om van tevoren alvast een selectie te maken. (klik op de foto)


Na de Lunch

Het B-deel van de route gaat om Hoorn en Purmerend heen en leidt ons via de pont bij Beverwijk weer naar de Zoete Inval, vlakbij de A9. Zorg dat je voldoende klein geld bij je hebt voor het pontje!

Een mooie route en de weersvoorspellingen lijken gunstig! Meld je aan via site van de AFMCN!

Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website of het Forum.

Heb je een leuke foto op een van onze ritten gemaakt en wil je die laten plaatsen in een FazerFlits? Stuur de foto aan


Open Rit!

Deze Rit is een Open Rit, dus iedereen kan, mag meerijden zolang men zich aan de regels van de club houdt. (Rijden in groepen). Dit dient men wel van tevoren aan te melden, bij het bestuur. Je bent zelf verantwoordelijk voor je rijgedrag.

Ik ga mee!

Met dank aan Peter Schildwacht voor de route en Frank Ouddeken voor de tekst

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.

Toercommissie & Bestuur A.F.M.C.N

Geef een antwoord