Tourtocht nr.2 2019

Zondag 14 April,
Brabantse Gezelligheid

 

Beste  ,

Na de mooie openingsrit met een opkomst van maar liefst 20 mensen, staat voor 14 april de tweede rit voor de deur. Met een SPECIALTY deze keer.


Workshop AFSTELLING VERING !!!

Michel Risseeuw heeft aangeboden om, voorafgaand aan de Brabantse Gezelligheidsrit, een workshop te organiseren over het afstellen van de vering van motoren. De opzet is als volgt: Michel geeft eerst de theoretische uitleg over vering en afstelling daarvan aan een ieder die het maar wil horen. Dat begint om 9:00 scherp. Wees dus op tijd als je dat mee wil maken! Daarna zal Michel voor maximaal 8 deelnemers aan de dagrit, die de theoretische uitleg ook volledig hebben gevolgd, hun vering met hen gaan afstellen. Vier motoren voor de start van de dag en vier motoren tijdens de pauze. In de pauze wordt de afstelling van de vering van de eerste vier motoren geëvalueerd en moeten de eigenaars de theorie zelf in de praktijk brengen door te vertellen wat er naar hun idee moet gebeuren en waarom. Na de rit worden op het eindpunt in Heusden de vier motoren die in de pauze zijn afgesteld geëvalueerd en natuurlijk bijgesteld. LET OP: Michel werkt NIET aan motoren met elektronisch afstelbare vering (logisch toch?) en iedere deelnemer moet zijn eigen boordgereedschap meenemen voor de afstelling van de vering.

Dit is een heel genereus aanbod van Michel. En we juichen dit initiatief dan ook van harte toe! Vanzelfsprekend zal het enige flexibiliteit en ook discipline vergen van alle betrokkenen, door allereerst op tijd te komen en daarna ook door de lunch af te stemmen op de noodzakelijke werkzaamheden aan de vering. vermoedelijk, is er veel belangstelling voor deze workshop, dus wees er snel bij!!
Wellicht is het handig, dat alle deelnemers in 1 specifieke groep gaan rijden!

Deelnemers kunnen zich opgeven door Michel een mail te sturen:
Belangstellenden voor het theoretische deel van de workshop moeten VOOR 9:00 uur aanwezig zijn.
Zie evt nog de informatie op het forum.


DagRit:

Als je enkel alleen aan de dagrit gaat deelnemen, start het verzamelen traditiegetrouw om 9:30 uur (VOLLE TANK !). Verzamelpunt is de McDonalds, Van Andelstraat 15, 5141 PB Waalwijk. Het eerste deel van de route is 88 km lang. . Het tweede deel van de route is 116 km en eindigt in Heusden op de Vismarkt.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

  • Verzamelen vanaf 09:30u.
  • Startpunt:  McDonalds, Van Andelstraat 15, 5141 PB Waalwijk.
  • Restaurant McDonalds, is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
  • Totale lengte rit: 204 km.
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km)
  • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Op veel wegen, kan het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.

Beschrijving route:

De Brabantse Gezelligheid route is een pareltje van een route; een van de mooiste en meest karakteristieke routes van Nederland.


Lunch:

De Lunch nuttigen we in restaurant de Leurse Hof, Leurseweg 4, 6615 AJ Leur. Er is een aparte lunchkaart online beschikbaar, klik op het woord lunchkaart


Route informatie

Het eerste deel loopt langs de zuidkant van de Waal en de noordkant van de Maas tot aan Leur. Na de lunch gaan we weer langs de Maas, maar nu aan de zuidzijde. Na Lith gaan we met een grote boog onder ’s Hertogenbosch door en via Boxtel en de Drunense Duinen naar het eindpunt in Heusden.

Wellicht dit keer zelfs meer dan 20 deelnemers? 

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Een hele mooie route! Meld je aan via site van de AFMCN!
Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website, het Forum of op de Facebook Ledenpagina van de AFMCN.

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.
Toercommissie & Bestuur AFMCN

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Geef een antwoord