Tourtocht nr.3 2019

Zondag 5 Mei,
Duin & Bloembollenrit

 

Beste  ,

Na het schitterende Paasweekend en een overbevolkte Keukenhof gaan we het er in de derde tourrit van 2019 op wagen: langs de Keukenhof rijden :scratch:. Snel zal het niet gaan, maar laten we hopen dat we er doorkomen en dat er ook nog wat tulpen in de bloei staan. Het voorjaar was immers erg vroeg én warm.

We hebben een route uitgezet van 190 km; verdeeld in een A-deel van 90 en een B-deel van 100 km.Startpunt is de McDonalds, Rhijnhofweg 24, 2342 BB Oegstgeest. We verzamelen met een volle tank :laughing6: vanaf 9:30 uur. Vertrek 10:30 scherp, zodat we de ergste Keukenhof-drukte een beetje voor kunnen blijven.

LET OP:
1. De lunchplek is gewijzigd i.v.m. niet beschikbaar zijn geplande etablissement. Dit is NIET opgenomen in de beschikbare route bestanden.
Advies is om bij naderen eindpunt Deel A, handmatig te navigeren naar het volgende adres:
Restaurant Duinvermaak: Breelaan 132, 1861 GC Bergen 

2. We nemen in deze dagrit twee keer een pontje. Neem dus voldoende KLEINGELD MEE.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

 • Verzamelen vanaf 09:30u.
 • Startpunt:  McDonalds, Rhijnhofweg 24, 2342 BB Oegstgeest.
 • Restaurant McDonalds, is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
 • Totale lengte rit: 190 km.
 • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

 • LET OP: We nemen in deze route twee keer een pontje. Neem dus voldoende KLEINGELD MEE.
 • LET OP: De lunchplek is gewijzigd i.v.m. niet beschikbaar zijn geplande etablissement. Dit is NIET opgenomen in de beschikbare route bestanden. Advies is om bij naderen eindpunt Deel A, handmatig te navigeren naar het volgende adres:
  Restaurant Duinvermaak: Breelaan 132, 1861 GC Bergen 
 • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km).
 • Tankstation bij Startpunt: Total Tankstations Jongeneel Voorschoterweg 15A, 2235 SE Valkenburg (Zuid-Holland)
 • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
 • Op veel wegen, kan het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
 • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.

Lunch:

De Lunch nuttigen we in Duinvermaak Bergen NH | Pannenkoeken- en Pizzarestaurant, Breelaan 132, 1861 GC Bergen . Er is naast het Pannekoeken en Pizza assortiment nog voldoende keus voor wat anders klik op het woord lunchkaart.
Parkeerplaats is tegenover het pand!


Route informatie

De route zou ook “Holland-op-zijn-smalst” hebben kunnen heten. We gaan door de bollenvelden, langs het circuit en over de boulevard van Zandvoort en door de fraaiste stukken duin die in Noord- en Zuid-Holland te vinden zijn. Op de terugweg nemen we ook nog even de heerlijk slingerende wegen rond de polder van de voormalige Schermer. Als de zon een beetje meewerkt wordt het weer een feestdag op de motor
Na de pauze gaan we weer naar het zuiden rijden om uiteindelijk in Katwijk te eindigen bij Sunset Boulevard, Boulevard 69, 2225 AG Katwijk Aan Zee. Hopelijk kunnen we daar met een afscheidsdrankje nog van de zon genieten.

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Een hele mooie route! Meld je aan via site van de AFMCN!
Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast wederom een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website, het Forum of op de Facebook Ledenpagina van de AFMCN.

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.
Toercommissie & Bestuur AFMCN

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Geef een antwoord