Tourtocht nr.5 2019

Zondag 30 Juni,
Giethoorn route

 

Beste  ,

Wat is het weer ons goed gezind dit jaar! Ook de Giethoorn route belooft wederom een optimale toerdag voor de motor te worden: droog, zonnetje en 22 graden. Wat willen we nog meer? De Giethoornroute is een “klassieker” van recente datum. In dit jubileumjaar kan deze toertocht door typisch Nederlands rivier-, polder-, meren en moerasland natuurlijk niet ontbreken.

De Giethoornroute is 210 km lang. We starten voor het A-deel van de route bij La Place, Eperweg 94, 8084 HK ‘t Harde. Na 98 km hebben we de lunch bij Restaurant De Weerribben, Hoogeweg 9, 8377 EM Kalenberg.Het B-deel van de rit is 112km lang en eindigt bij Hotel de Hoeve van Nunspeet, Elspeterweg 14, 8071 PA Nunspeet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel A en daarnaast deel B van de route

 


Startpunt en evt. extra mededelingen:

  • Verzamelen vanaf 09:30u.
  • Startpunt: La Place, Eperweg 94, 8084 HK ‘t Harde.
  • Totale lengte rit: 210 km.
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km).
  • Tankstation bij Startpunt: BP Dalhuisen, Eperweg 105, 8084 HD Het Harde
  • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Op veel wegen, kan het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.
  • Let op! Volgens Google kan er bij het restaurant alleen met contant geld betaald worden, dus neem voor de zekerheid contant geld mee met de lunch!

Lunch:

De Lunch nuttigen we bij Café Restaurant de Weerribben, Hoogeweg 9, 8377 EM, Kalenberg. Hopelijk kan dat weer buiten op het terras, want deze heeft uitzicht op de Weerribben. Er is naast het uitgebreide pannenkoeken assortiment nog voldoende keus voor wat anders. Klik op het woord lunchkaart.
Parkeerplaats is tegenover het pand!


Route informatie

Vanuit ‘t Harde slingert de route in noordelijke richting langs de IJssel, het Zwarte Meer, en via Giethoorn naar het natuurgebied De Weerribben. Het restaurant aldaar is eenvoudig en oprecht, maar vooral schitterend gelegen. Na de lunch volgt het B-deel van de route. Die gaat eerst nog even verder in noordelijke richting. We bezoeken zelfs nog het Tjeukemeer in Friesland. Daarna keren we in zuidelijk richting via Kampen naar Nunspeet. Hier nemen we afscheid van elkaar bij de Hoeve van Nunspeet. 

 

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Een hele mooie route! Meld je aan via site van de AFMCN!
Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast wederom een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website of het Forum

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.
Toercommissie & Bestuur AFMCN

 

 


Geef een antwoord