FazerFlits Tourtocht 25-03, De Amf-Veluwe route

  

Tourtocht nr. 1 2018

Zondag 25 Maart,
De Amersfoort – Veluwe Route

 

Beste  ,

Zondag 25 maart staat de allereerste  tourrit van dit jaar op de agenda! Dit is ook meteen de opening van het officiele tour seizoen van de All Fazer – MT Club Nederland.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

 • Verzamelen vanaf 09:30u.
 • Startpunt: McDonalds Amersfoort, Maanlander 30, 3824MP, Amersfoort.
 • De McDonalds is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
 • Totale lengte rit: 216 km.
 • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!.
 • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

 • Zorg voor een volle tank.
 • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
 • Let op! Sommige wegen kunnen glad zijn door modder, veroorzaakt door de agrarische sector, pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan!

Beschrijving route:

De tourrit bestaat uit 2 delen.
Het eerste deel is 120 km via mooie, kronkelige wegen naar de lunch stop in het plaatsje Voorst.
Het 2e deel, na de lunch,  is ongeveer 96km lang en gaat via allerlei wegen terug naar het startpunt. (Amersfoort)

In deze tourrit krijg je een mooi deel van Nederland te zien. Bossen, landerijen, velden, waterpartijen en wellicht ook wat modder. We vertrekken richting Ermelo waar we over de bosrijke veluwe richting de dijken langs de IJssel rijden. Na onze eerste 120 km is het tijd voor de lunch. We zullen de lunch gaan nuttigen bij restaurant Hof van Bussloo, Breuninkhofweg 7, 7383 RP, Voorst . Dit restaurant heeft een gezellige en rustieke uitstraling.

Restaurant Hof van Bussloo heeft een behoorlijk uitgebreide menukaart, dus misschien is het handig om van tevoren alvast een selectie te maken. (klik op de foto)


Na de Lunch

Na de lunch zakken we nog een stukje af om vervolgens weer de Veluwe op te zoeken. Via o.a. Hoenderloo kronkelen we weer richting Amersfoort met een lekker stuurtoetje aan het einde voor Amersfoort. De route is gevarieerd, de landschappen zijn mooi en de wegen maken het een plezier om heerlijk te sturen en toch te kunnen genieten van de omgeving

Ijssel

Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

(Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden,  check de berichten op de website of het Forum.


Introducé meenemen?

Elk contributielid, kan beperkt gebruik maken van de mogelijkheid om een introducé, (die evt. belangstelling heeft in een lidmaatschap), mee te nemen. Dit dient men wel van tevoren aan te melden, bij het bestuur. Je bent zelf verantwoordelijk voor het rijgedrag van de introducé en een kleine bijdrage wordt geapprecieerd (5;-)

Ik wil een introducé meenemen!

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.

Toercommissie & Bestuur A.F.M.C.N

7 thoughts on “FazerFlits Tourtocht 25-03, De Amf-Veluwe route

 1. Charles Rijken Post author

  Ondanks de “pekel” berichten her en der op het forum, zal deze rit voorlopig conform de planning worden gereden.
  Mocht door omstandigheden er reden zijn om de rit te annuleren, (heel slecht weer) dan zal dat via een extra bericht worden gecommuniceerd.
  Het besluit kan evt. op de avond voorafgaande de rit worden genomen en gecommuniceerd!

 2. Charles Rijken Post author

  Vandaag de aftrap van het motorseizoen, met 12 motorren verdeeld over 2 groepen heerlijk gereden. Geen pekel te bekennen, redelijke temperatuur, bescheiden zonnetje aanwezig en de hele dag droog!
  3 nieuwe leden hebben direct kennis kunnen nemen van het rijden in een groep en daar zijn ze allen met vlag en wimpel voor geslaagd
  Gefeliciteerd Denise, Cris & Marco, op naar de volgende keer, tenminste dat hoorde ik bij het einde van de rit, dus dat zit wel goed.
  Bedankt Peter & Erwin voor het voorrijden, blijft toch een vorm van kunst en zelfopoffering!
  Iedereen bedankt voor de gezellige dag en tot de volgende rit
  Laat rustig een reactie hier achter, mag ook kritiek zijn, want feedback is welkom!

 3. Ada Smith-Verheul

  Gisteren kon ik de kou er niet uit krijgen, zelfs niet na een lekkere warme douche. Al met al is het toch heel wat kilometertjes zo’n dag met de heen- en terugrit.
  De Veluwe en de IJssel is altijd leuk en mooi rijden. Petje af voor de nieuwkomers, was erg gezellig. Goed gereden!
  Persoonlijk mag de eerste rit van het motorseizoen wel wat korter zijn met bijvoorbeeld nog een stopje. Ook omdat het best nog fris is en je lichaam gaat protesteren omdat het nog een beetje moet wennen. (Misschien een idee voor volgend jaar?)
  Begin als eind bij dezelfde locatie. Wel wel grappig zoals Frank het verwoordde ‘waar doen we het eigenlijk voor?….. staan we weer hier….hahaha’. Snap nu waarom we dit vrijwel nooit doen.
  Peter Schildwacht hartelijk dank voor de mooie route. Erwin en Peter superfijn dat jullie wilden voorrijden. Op naar de volgende, het seizoen is begonnen.

 4. Marco van Vliet

  Organisatie, hartelijk dank voor de mooie rit, fijn om ons schitterende land zo te leren kennen. Nette tussenstop, goed gezelschap, bedankt allemaal! Veel gezien ( Ik ben echt een gevaarlijke rondkijker ; -) en nog meer geleerd.
  Iemand ons nog gezien bij Hart van Nederland?! Tot de volgende keer!

 5. Sylvia Esveldt

  Zoals jullie gemerkt hebben was ik er niet bij, wel gereden die dag maar gekozen voor ook n mooie rit iets dichter bij huis en toch weer een kleine 500 km op de teller erbij gezt.
  Ik hoop er een volgende keer wel bij te kunnen zijn.
  Inmiddels al wat kilometers op mn nieuwe aanwinst gereden en ben er dik tevreden over.
  Wat leuk dat jullie ook nog op tv geweest zijn!

Geef een antwoord