Tourtocht nr. 6 2020

Zondag 6 september Friesland

Beste  ,

Na het Fazerweekend nu een noordelijker avontuur: Friesland! Een tocht van 225 km, dus voor de rijders met enige ambitie. Het wordt geen elfstedentocht, maar een fraaie route door vooral het Gaasterland. We doen bekende plaatsjes aan, zoals Lemmer, Stavoren, Hindeloopen en Makkum. In Makkum lunchen we na 98 km. Het B-deel van de route gaat door de binnenlanden van het Gaasterland, waar wij slingerend tussen de de meren door zullen rijden en na het Tjeukemeer, door de Noord-Oostpolder naar het eindpunt in Zwartsluis zullen aankomen.

Let op: De basisregels vanuit het RIVM blijven gelden! Zoals de 1,5m afstand, regelmatig je handen wassen en bij verkoudheidsklachten thuis blijven. 


Route informatie

We verzamelen vanaf 9:30 uur bij Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys, De Deel 20, 8302 EK Emmeloord (tel. 0527-612870). Je kunt vlakbij tanken, zodat een volle tank gemakkelijk voorhanden is. Om 10:30 uur vertrekken we richting Lemmer. Voor de lunch stoppen we bij Restaurant café De Zwaan, Plein 1, 8754 ER Makkum (tel. 0515-232471) dat een zeer uitgebreide lunchkaart heeft. We vervolgen de rit vanaf Makkum door het rijke watergebied van zuid-west Friesland. De afsluiting is gepland bij Restaurant Bij Frank (geen grapje), De Vlakte 20, 8064 PC Zwartsluis (tel. 038-3866444).

Meld je aan voor deze leuke en vooral mooie route! Het is misschien even rijden, maar je wordt beloond met en prachtig avontuur, en voor je het weet is het motorseizoen van 2020 alweer ten einde. Grijp dus je kans!

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Belangrijke punten over deze rit:

  • Verzamelen vanaf 09.30.
  • Startpunt: Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys, De Deel 20, 8302 EK Emmeloord (tel. 0527-612870)
  • Totale lengte rit: 225 km
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

Extra mededeling(en)!

  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km).
  • Houdt je aan de regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Houdt je aan de spelregels i.v.m. Covid-19
  • Op veel wegen kan het druk zijn. Houd rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Het restaurant kan mogelijk last minute nog wijzigen, houd hiervoor het forum in de gaten voor de laatste wijzigingen!
  • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.
Eetcafé De Steenhoeve in Made

Meld je aan via site van de AFMCN! Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast wederom een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de agenda op de website zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden), check de berichten op het forum

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.
Toercommissie & Bestuur AFMCN

 


Geef een antwoord