Bericht Yamaha Europe / Actie Te luid geluid is uit

  

Beste ,

Graag wijzen we jullie op onderstaand bericht van Yamaha Europe waarin je wordt uitgenodigd een proefrit te maken op de MT-modellen.

Verder vragen wij jullie aandacht voor de actie: Te luid geluid is uit. Als bestuur ondersteunen we deze actie, lees hierover in deze Fazerflits.

Bericht Yamaha Motor Europe, Branch Benelux

Schiphol-Rijk, 17 juni 2021

Yamaha MT Tour brengt The Dark Side of Japan naar Bodegraven

Rijders zijn welkom om kosteloos en zonder verplichting de hele Yamaha MT-lijn uit te proberen

De Hyper Naked MT-lijn van Yamaha is zonder twijfel de meest opwindende productcategorie in motorland. Dit door Yamaha gecreëerde segment biedt rijders een familie van zeer agressief ogende, high-performance naked bikes die alle concurrenten sidderend achter zich laten. Niet voor niets staat deze motoren line-up voor The Dark Side of Japan. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli biedt de MT Tour 2021 rijders de kans de indrukwekkende prestaties van de MT-modellen zelf te ervaren. Bij Goedhart Motoren in Bodegraven staat een fantastische truck klaar, met daarin een grote demovloot met alle MT-modellen. Zowel Yamaha-rijders als rijders van andere motormerken zijn welkom om helemaal kosteloos en zonder verplichting één of meerdere modellen te testen.

Hoe werkt het? Tijdens de MT Tour maak je een proefrit van ongeveer 40 minuten. Yamaha-experts begeleiden je op een speciaal voorbereide route, zodat je jouw favoriete MT-model volledig kunt ontdekken. Reserveer dus snel jouw plaats en geniet naast een drankje en een hapje van de unieke Dark Side of Japan-ervaring bij Goedhart Motoren.

Welke MT kies je? Van het A1-model MT-125 tot de zeer indrukwekkende MT-10 SP, voor iedere rijder op zoek naar brute looks en nog brutere performance is er een Yamaha MT. Ga je bijvoorbeeld voor de MT-07? Voor 2021 kreeg de volgende generatie van deze 690 cc crossplane tweecilinder opvallend nieuw kuipwerk met nieuwe graphics en een compacte nieuwe LED-koplamp, die een futuristische Y-vormige aanblik geven. De zithouding is assertiever dan ooit, de looks uitdagender dan ooit.

Ook vernieuwd voor 2021 is de MT-09. Deze 889 cc crossplane driecilinder levert nu nog meer koppel bij lage toerentallen, waardoor je nog explosiever accelereert en beter presteert op de weg. De nieuwe MT-09 heeft volledig instelbare vering, lichtgewicht velgen en een geavanceerd quickshift-systeem voor supersnel opschakelen en stabieler terugschakelen.

Is voor jou alleen het allerbeste goed genoeg – en durf je hem aan – dan kies je de MT-10 SP. Deze 998 cc crossplane viercilinder heeft alles wat de MT-10 zo’n kanon maakt, maar dan aangevuld met exclusieve componenten als een elektronisch Öhlins veersysteem en een full colour TFT-instrumentenpaneel.

Ben je erbij? Goed idee. Je zult zien dat de MT-lijn op alle fronten de overtreffende trap van looks, prestaties en rijervaring biedt. Er is tijdens de MT Tour maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij. Bekijk alle Yamaha MT-modellen op https://www.yamaha-motor.eu/nl/nl/products/motorcycles/hyper-naked/ en boek vervolgens snel jouw plek en jouw droommotor op www.eventbrite.nl/e/tickets-mt-tour-nederland-157214848845.

Actie Te luid geluid is uit

We weten dat we met bijna 18 miljoen mensen op een heel klein stukje wereld leven. Er vliegen vliegtuigen overheen, er rijden treinen en auto’s, er wordt gemaaid en geklust, er wordt van de zon genoten en gerust. En er wordt motorgereden. Dat moet allemaal kunnen. Voorwaarde is wel dat iedereen zoveel mogelijk rekening met z’n omgeving houdt.

In onze media vragen wij de motorrijders die onze achterban vormen om bij hun ritten rekening met de omgeving te houden en om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. We onderschrijven het belang van handhaving op de motorrijders die in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor de ervaren overlast, zowel door rijgedrag als door het ontbreken van dB-killers of het rijden met niet voor weggebruik of de betreffende motor goedgekeurde uitlaten. Ook spreken we ons uit voor een overheidscampagne die motorrijders op positieve wijze onder de aandacht brengt. Micromobiliteit is het toverwoord voor de toekomst. Motorrijders spelen daar een belangrijke rol in. We verdienen ook in dat opzicht ruim baan.

Steeds meer motorrijders schroeven hun dB-killers weer in hun uitlaten. Een groeiend aantal motorrijders vervangt te luide uitlaten weer door het standaardmodel. Toerclubs besluiten dijkwegen te mijden. Steeds meer motorrijders rijden bewust. Doe mee. Alleen dan kunnen we met z’n allen overal blijven rijden. Voor meer informatie, volg deze link.