Tourtocht nr. 8 2020

Zondag 20 september Willemstad-Brabant

Beste ,

Brabant is een aantrekkelijk provincie, maar het is voor motorrijders een kunst om de drempels te vermijden. Maar dit is een mooie en leuke route! Hij start in het prachtige vestingstadje Willemstad; de route is 211 km lang. Vanuit het startpunt steken we eerst het Hollands Diep over. Via Dordrecht doorkruisen we de Biesbosch en bereiken na 96 km het plaatje Dussen voor de lunchstop. Dussen heeft een heus kasteel waar we direct na de lunch langs rijden, een foto waard! We vervolgen de rit met een boog om Waalwijk heen en passeren vervolgens de Biesbosch nogmaals, maar nu aan de zuidzijde ervan. Het eindpunt is gelijk aan het startpunt in het fraaie en gezellige Willemstad.

Let op: De basisregels vanuit het RIVM blijven gelden! Zoals de 1,5m afstand, regelmatig je handen wassen en bij verkoudheidsklachten thuis blijven. 


Route informatie

In verband met de openingstijd van het restaurant verzamelen we dit keer vanaf 10:00 uur bij Restaurant Bellevue, Bovenkade 1, 4797 AT Willemstad (open vanaf 10.00 uur; tel. 0168-471108). Op tijd met een volle tank is nu extra belangrijk om vertraging bij vertrek te voorkomen. Na een snelle koffie proberen we uiterlijk om 10:30 uur te vertrekken. De lunch is gereserveerd bij Eetcafé ’t Pleintje, Vrijheidsplein 6-7, 4271 AW Dussen (tel. 0416-391119). Het type keuken van dit restaurant wordt omschreven als Grand Café; we laten ons dus verrassen! Na 115 km zal het B-deel van de route ons weer in Willemstad brengen bij het Restaurant Bellevue.

Meld je aan via de agenda!

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Belangrijke punten over deze rit:

  • Verzamelen vanaf 10.00!
  • Startpunt: Restaurant Bellevue, Bovenkade 1, 4797 AT Willemstad (open vanaf 10.00 uur; tel. 0168-471108)
  • Totale lengte rit: 211 km
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt Tankstations in de buurt van het startpunt Actuele weersinformatie startpunt Actuele weersinformatie startpunt

Extra mededeling(en)!

  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km).
  • Houdt je aan de regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Houdt je aan de spelregels i.v.m. Covid-19
  • Op veel wegen kan het druk zijn. Houd rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Het restaurant kan mogelijk last minute nog wijzigen, houd hiervoor het forum in de gaten voor de laatste wijzigingen!
  • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.

One thought on “

Geef een antwoord