Tourtocht nr.1 2019

Zondag 22 Maart,
Gelderland Zuid 
Openingsrit AFMCN 2020.

Beste  ,

EIEIEIEINDELIJK………, het motorseizoen kan weer beginnen! Laten we hopen op een mooi en gezellig motorjaar met veel mooie ritten!
En “keep fingers crossed” dat het Coronavirus geen roet in het eten gaat strooien.

We hebben de openingsrit over bijna 200 km uitgezet in het ons zo vertrouwde rivierengebied. Lekker vroeg in het jaar, zodat we hopelijk nog niet al te veel andere weggebruikers hoeven te passeren. De nodige mensen hebben zich al aangemeld, maar we hopen natuurlijk op een nog veel grotere groep!

Startpunt is McDonald’s Meerkerk, Energieweg 118, 4231 DJ Meerkerk.We verzamelen volgens de traditie vanaf 9:30 en vertrekken met volle tank om 10:30 uur. Het eerste deel van 84 km brengt ons naar het lunchrestaurant Brasserie Altena, Waaldijk 39, 6678 MC Oosterhout.
Na de lunch, als de spieren weer een beetje zijn losgereden, volgt het tweede deel van 115 km. Dit brengt ons naar het einde van de eerste rit in Brasserie Boven De Rivieren, Hoekeinde 24, 4254 LN Sleeuwijk.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

 • Verzamelen vanaf 09:30u.
 • Startpunt:  McDonald’s Meerkerk, Energieweg 118, 4231 DJ Meerkerk.
 • McDonald’s, is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
 • Totale lengte rit: 199 km.
 • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

Extra mededeling(en)!

 • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 225km)
 • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
 • Op veel wegen, kan het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
 • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk nog glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.
 • Pas je snelheid aan en ga niet met een brullende motor een dorp door razen, zorg dat onze groep motorrijders niet negatief wordt ervaren door de omwonenden!

Beschrijving route:
De Gelderland Zuid route gaat door het land van Maas en Waal en dwars door de Betuwe. Hopelijk zijn de bomen al een beetje uitgelopen. Na de start in Meerkerk rijden we oostwaarts om vlak voor Nijmegen te lunchen 


Lunch:

De Lunch nuttigen we in bij Brasserie Altena. Deze brasserie biedt een prachtig uitzicht over de Waal. De lunchkaart is werkelijk uitstekend. Er is voor elk wat wils.
Er is een aparte lunchkaart online beschikbaar, klik op het woord lunchkaart


Na de Lunch
Na de lunch rijden we om Nijmegen heen om vervolgens weer westwaarts te keren. Langs Maas en Waal komen we uiteindelijk bij de Boven-Merwede, net onder Gorinchem. Kortom een juweeltje van een rit en hopelijk een prachtig begin van het nieuwe motorseizoen.

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Een hele mooie route! Meld je aan via site van de AFMCN!
Zorg dat je erbij bent, want het wordt een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.
Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website, het Forum of op de Facebook Ledenpagina van de AFMCN.

Vanwege het “open” karakter van deze rit, kunnen niet contributieleden ook mee rijden.
Dit kan je doen door je op te geven middels het sturen van een mail, met je persoonlijke gegevens, gericht aan . Je krijgt dan een bevestiging via de mail en tevens de track in .gpx formaat en met deze bevestiging, kan je aantonen, dat je je aangemeld hebt.

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.
Tot zondag 22 maart!
Toercommissie & Bestuur AFMCN


6 thoughts on “

 1. Harm Scholten

  Ik lees overal dat overal evenementen en toertochten worden afgelast ivm het corona virus. Nu zal deze tocht misschien geen 100+ deelnemers trekken, maar je zit wel met de start, lunch en eindlocatie. Zijn die dan wel bereid of zijn die dan wel open.
  En dan bestaat er ook nog zoiets als de sociale verantwoordelijkheid van de club.

  Ik wil geen pretbederver zijn , echt niet! Wil dit ritje ook wel maken.
  Maar als je ziet wat voor maatregelen er worden genomen, kun je daar , als club, niet de ogen voor sluiten.

  Groet,

  Harm

 2. Hans Verschuren

  Ik ga me ook al zorgen maken ?. Of nemen we een eigen lunchpakket mee met drinken. Mss vinden we een leuk bankje met zicht over een rivier?.

  Misschien tot a.s. zaterdag

  Hans FJR1300

 3. Ruben van de Beek

  Hoi Allen

  Hopelijk gaat de rit door, graag een reactie hierop…
  We kunnen wel gewoon de bammetjes meenemen, iedereen afgetankt en al dan moet het wel goedkomen toch.

  Op de motor zijn wij tenslotte “airborne” niet het virus.

  Groetjes,

  Ruben
  ( Yamaha fazer FZS 1000)

 4. Ben Boer

  Hi Allen,

  Wat mij betreft helm op, dik pak an, broodjes/drankje mee (bij tankstation koffie halen of warme hap…?) en gaan.

  En nee, elkaar niet zoenen, geen handjes schudden, verkouden? thuisblijven, zwakke gezondheid? thuisblijven etc, etc.
  Gewoon je gezonde verstand gebruiken. En let op; de club kan niet aansprakelijk gesteld voor eventuele ongemakken, ongelukken, oplopen van Coronavirus enz. Je doet dit op basis van eigen risico.

  Kan ik de rit nog wel downloaden eigenlijk?

  gr
  BenB…je weet wel

Geef een antwoord