Tourtocht nr.9 2018

 

Zondag 30 September,
Rondje Giethoorn

 

Beste  ,

Het motorseizoen gaat zijn laatste fase in. 30 september kun je de 9e tourrit van 2018 rijden, de een na laatste dit jaar! Het is een mooie tocht rondom Giethoorn en de Weerribben.

De route is in totaal 208km lang en het startpunt is bij LaPlace, Eperweg 94, 8084 HK ‘t Harde. We verzamelen aldaar vanaf 9:30 met de gebruikelijke volle tank! Het eerste deel van de route is 98km lang en brengt ons naar de lunch in Cafe Restaurant De Weerribben, Hoogeweg 9, 8377 EM Kalenberg. Het tweede deel is 110km lang en leidt terug naar het eindpunt bij Brasserie 14, Elspeterweg 14, 8071 PA Nunspeet.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

  • Verzamelen vanaf 09:30u.
  • Startpunt:  LaPlace, Eperweg 94, 8084 HK, ‘t Harde.
  • LaPlace, is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
  • Totale lengte rit: 208 km.
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: BP Dalhuisen, Eperweg 105, ‘t Harde)
  • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Op veel wegen, kan het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.

Beschrijving route:

Het belooft een prachtige rit te worden. Vanuit ’t Harde slingeren we naar het noorden richting Zwolle en Kampen, om via Genemuiden, Giethoorn en Steenwijk midden op de Weerribben bij het lunchadres te komen in een prachtige 19e eeuwse Pannenkoekenboerderij. Als de tijd het toelaat kun je daar nog een fluisterbootje huren voor een mooie tocht door het riet.

Lunch:

De Lunch is in Pannenkoeken Restaurant De Weerribben. Het pannenkoeken restaurant, kent een grote diversiteit aan pannenkoeken, van hartig tot zoet en met een grote keus uit ingrediënten.
Mocht je geen liefhebber van pannenkoeken zijn, dan zijn er diverse andere snacks en er is ook een aparte lunchkaart. (niet online beschikbaar)


Na de Lunch

Na de lunch rijden we nog even door in noordelijke richting op de grens van Overijssel en Friesland om uiteindelijk bij het Tjeukemeer uit te komen. Dan gaan we in zuidelijke richting rijden, dwars door de Noord-Oost polder. Via Kampen keren we terug naar het eindpunt van de route bij Nunspeet.

Een mooie route en de weersvoorspellingen lijken gunstig! Meld je aan via site van de AFMCN!

Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website of het Forum.


Dit is NIET de huis/hobby kamer van een motorvriend, maar een locatie, waar hij, in zijn spaarzame vrije tijd,  zijn passie kan delen met het publiek!

Heb je een leuke foto gemaakt / gezien en wil je die laten plaatsen in een FazerFlits? Stuur de foto aan


Introducé meenemen?

Elk contributielid, kan beperkt gebruik maken van de mogelijkheid om een introducé, (die evt. belangstelling heeft in een lidmaatschap), mee te nemen. Dit dient men wel van tevoren aan te melden, bij het bestuur. Je bent zelf verantwoordelijk voor het rijgedrag van de introducé en een kleine bijdrage wordt geapprecieerd (5;-)

Ik wil een introducé meenemen!

Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.

Toercommissie & Bestuur A.F.M.C.N

Geef een antwoord