Tourtocht nr. 5 2018

Zondag 24 Juni,
Zuid Holland – Utrecht Rit

 

Beste  ,

Vele van onze clubleden zijn amper een week terug uit de Oostenrijkse Alpen en dan staat tourrit 5 van dit jaar alweer op het programma. Wat een actieve vereniging is die AFMCN toch!! Kortom voor de ‘die-hards’ die over hun avonturen willen vertellen én voor degenen die niet mee zijn geweest naar de bergen, is er een mooie zomer toertocht uitgezet in het midden van het land. Voor de meesten van ons redelijk, tot goed bereikbaar.

Het startpunt ligt immers midden in de randstad. De tocht is totaal 217 km lang met als startpunt Grandcafé De Hoek, Zijde 175, 2771 EV Boskoop. Ook deze keer weer om 9:30 uur verzamelen, en ja, natuurlijk met een ……… geheel gevulde tank!

Na het eerste deel, dat 87 km lang is, gebruiken we de lunch in De Kapschuur, Kerkpad 1, 1411 PW Naarden. Na de lunch volgen nog 130 km die ons brengen naar het overbekende restaurant Belvédère, Lekdijk West 4, 2871 MK Schoonhoven.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

 • Verzamelen vanaf 09:30u.
 • Startpunt:  Grandcafé De Hoek, Zijde 175, 2771 EV Boskoop.
 • Grandcafé De Hoek is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
 • Totale lengte rit: 217 km.
 • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies Shell station, Zijde 450, 2771 GA Boskoop, Tegenover  het startpunt)
 • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

 • Zorg voor een volle tank.
 • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
 • Op veel wegen, zal het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
 • Let op! Sommige wegen kunnen glad zijn door modder, veroorzaakt door de agrarische sector, pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan!

Beschrijving route:

Na de start in Boskoop rijden we eerst langs de welbekende Meije, een prachtige slingerweg in een fraaie woonomgeving. Via Breukelen gaan we een stuk langs de Vecht rijden en maken daarna een mooi rondje om Abcoude heen. Via Weesp zetten we koers naar het fraaie vestingstadje Naarden. Hier zullen we de lunch gebruiken vlak naast de Grote Kerk, midden in het centrum.

De Kapschuur heeft een prima lunchkaart met diverse broodjes en uitsmijters. De uitgebreide menukaart is online te bekijken, dus misschien is het handig om van tevoren alvast een selectie te maken. (klik op de foto)


Na de Lunch

Na de lunch is de route met 130 km iets langer dan normaal en leidt ons via Baarn, Soest, Amersfoort en Scherpenzeel naar Amerongen. Vandaar nemen we natuurlijk de overbekende en heerlijk slingerende Lekdijk tot aan Schoonhoven. Bij hotel Belvédère kan er nog een afscheidsdrankje worden genomen. Daar nemen we tevens afscheid van elkaar en scheiden onze wegen weer.

Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website of het Forum.

Soms ontkom je er niet aan, om creatief om te gaan met het meenemen van al je bagage. Han had een “passende” oplossing bedacht!

Heb je een leuke foto op een van onze ritten gemaakt en wil je die laten plaatsen in een FazerFlits? Stuur de foto aan


Introducé meenemen?

Elk contributielid, kan beperkt gebruik maken van de mogelijkheid om een introducé, (die evt. belangstelling heeft in een lidmaatschap), mee te nemen. Dit dient men wel van tevoren aan te melden, bij het bestuur. Je bent zelf verantwoordelijk voor het rijgedrag van de introducé en een kleine bijdrage wordt geapprecieerd (5;-)

Ik wil een introducé meenemen!

Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.

Toercommissie & Bestuur A.F.M.C.N

2 thoughts on “

 1. Rob Stienissen

  Had er graag bij de Zuid-Holland rit willen zijn, echter zit ik dan in Oostenrijk.
  Beetje voorproeven wat de leden in Oostenrijk te wachten staat.
  Ik keer net terug naar NL in het eerste weekend van de Oostenrijktour van de club.
  De Overijsselse heuvelrug kan ik wellicht nog net mee pikken.

  @charles mooi dat je de motor weer terug hebt, maar een nieuw blok….zegt dat wat over BMW?

 2. Charles Rijken Post author

  Rob,
  De Oostenrijktour hebben wij dan al gehad want 18-06 wordt dan de laatste dag.
  24-06 dan de eerste dagrit, nl. deze en daarvoor ben ik zelfs nog een aantal dagen weg.
  Druk, druk druk voor een pensionada.
  Tja en een nieuw motorblok zegt eigenlijk alles over de BMW toch.
  Waar krijg je zo maar gratis een nieuw blok na 3000km, wordt vervolgens netjes ingereden, servicebeurt en de motor ook nog gewassen. (was wel nodig na het Hemelvaart evenement)
  Het “oude” blok, was nodig aan vernieuwing toe, er ontbrak nl. een complete zuiger, dat kon men zien door het deksel eraf te halen.
  De zuiger lag in kleine stukjes in de carterpan.

Geef een antwoord