FazerFlits Toertocht 22-04, De Zeeland rit

  

Tourtocht nr. 3 2018

Zondag 22 April,
De Zeeland rit

 

Beste  ,

De derde toerrit van 2018 brengt ons naar Zeeland. Dt betekent cultuur, historie, natuur, ruimte, rust en … vrijheid en de wind door je kop! Wat wil je nog meer? Ja een lekker zonnetje, natuurlijk! Laten we het hopen. Want deze Fazer-Master of Torque route belooft een juweeltje te worden. Onze éminence grise Gert Roelofs heeft persoonlijk voor deze route getekend, dus dat zegt genoeg. Met 234 km is de route niet kort te noemen, maar voor ware MT-fazeristen natuurlijk een peuleschil.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

 • Verzamelen vanaf 09:30u.
 • Startpunt: McDonalds, De Boulevard Noord 8, 4617 HD Bergen op Zoom.
 • De McDonalds is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
 • Totale lengte rit: 234 km.
 • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies ESSO pomp,Rooseveltlaan 194, 4624 DG Bergen op Zoom, dichtbij het startpunt)
 • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

 • Zorg voor een volle tank.
 • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
 • Op veel wegen, zal het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
 • Let op! Sommige wegen kunnen glad zijn door modder, veroorzaakt door de agrarische sector, pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan!

Beschrijving route:

De tourrit bestaat uit 2 delen.
Om uiterlijk 10:30 vertrekken we voor het eerste deel van de route van 106 km en lunchen in Middelburg bij Brasserie 1600. Het tweede deel van de route is circa 130 km lang en voert ons terug naar Bergen op Zoom waar we op de Grote Markt afscheid nemen.

De route leidt ons over Walcheren en Noord-/Zuid-Beveland. Het is Gert gelukt om snel na de start prachtige snelle bochtige wegen te vinden die nauwelijks door de bekende Zeeuwse steden en dorpen gaan. De lunch is in een prachtig oud pandje in het centrum van Middelburg en heet “Brasserie 1600”. Een historisch pandje, dat niet voor niets zo heet. Wist u dat Middelburg rond 1600, na Amsterdam, de tweede handelsstad van de VOC was? Een stad met een rijke historie derhalve. Voor de lunch zullen we dat met eigen ogen kunnen zien als we langs de kades rijden, waar ook Michiel de Ruijter kind aan huis is geweest. Na 1660 verloor Middelburg overigens zijn positie als tweede handelsstad van de republiek aan Rotterdam, dat toen snel opkwam.

Brasserie 1600, Reigerstraat 9, 4331 BA Middelburg.

Brasserie 1600, heeft een behoorlijk uitgebreide menukaart, dus misschien is het handig om van tevoren alvast een selectie te maken. (klik op de foto)


Na de Lunch

Het tweede deel van de route gaat juist wel langs beroemde Zeeuwse plaatsen zoals Westkapelle en Veere. Via Yerseke bereiken we Bergen op Zoom weer.

De route is gevarieerd, de landschappen zijn mooi en de wegen maken het een plezier om heerlijk te sturen en toch te kunnen genieten van de omgeving.

Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website of het Forum.

Frank Ouddeken, Tourcommissie lid en Tekstschrijver

Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst


Introducé meenemen?

Elk contributielid, kan beperkt gebruik maken van de mogelijkheid om een introducé, (die evt. belangstelling heeft in een lidmaatschap), mee te nemen. Dit dient men wel van tevoren aan te melden, bij het bestuur. Je bent zelf verantwoordelijk voor het rijgedrag van de introducé en een kleine bijdrage wordt geapprecieerd (5;-)

Ik wil een introducé meenemen!

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.

Toercommissie & Bestuur A.F.M.C.N

5 thoughts on “FazerFlits Toertocht 22-04, De Zeeland rit

 1. Frans Verbraak

  ZOOOOOOO dichtbij in onze wonderschone Zeeland, waar zout en zoet samen gaan………..
  Met het rijden hebben we het nog nooit zo ZOUT gegeten, en we kunnen ons wel ZOET gedragen………
  En waar het altijd barst van de motorijders op Zondag, en altijd een fris WINDJE in je gezicht blaast ………
  Het is een DIJK(wegen) van een provincie………….see you in Middelburg………….gr F3

 2. Charles Rijken Post author

  Houdt het weer in de gaten!
  Zondag is er natuurlijk onweer voorspeld en als dit zich gaat manifesteren gedurende de dag, zal dit voor mij een NoGo gaan worden.
  Ik ben ruim 1 uur en 40min onderweg, dus ga het even afwachten.
  Het kan ook zijn, dat ik gedurende de rit ga afhaken, zodra de buien het land gaan binnenkomen.
  Laten we hopen op een droge dag!

Geef een antwoord