Tourtocht nr.7 2018

 

Zondag 2 September,
De Limburg route

 

Beste  ,

Na het mooie Fazerweekend in de Eifel staat komende zondag de 7e tourrit van dit jaar gepland: De Limburg route.

Hoewel we in het Brabantse Vught beginnen en eindigen, leidt de 218 km lange route ons langs een fraai stuk van de Maas in de buurt van Roermond. Het A deel van de route is 91 km lang en start bij de IJzeren Man, Boslaan 49, 5263 NX Vught. We verzamelen aldaar vanaf 9:30 uur met een volle tank! Vertrek is gepland om 10:30 uur. Lunchen doen we in Eethuis De Rozentuin, Beeselseweg 27, 5995 AP Kessel.

Het B deel van de route van 127 km brengt ons weer terug naar de IJzeren Man.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

  • Verzamelen vanaf 09:30u.
  • Startpunt: De IJzeren Man, Boslaan 49, 5263 NX Vught.
  • De Ijzeren Man is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
  • Totale lengte rit: 218 km.
  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: Shell Esschestraat 121, 5262 BC Vught)
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

  • Zorg voor een volle tank.
  • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Op veel wegen, zal het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Let op! Sommige wegen kunnen glad zijn door modder en/of split, pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan!

Beschrijving route:

De Limburg route is eigenlijk een combinatie van mooie stukken Brabant en Limburg. Na de start in Vught rijden we via Veghel en Gemert naar Deurne. Via Panningen bereiken we Kessel.
De lunch wordt genuttigd bij Eethuis De Rozentuin, dit restaurant heeft een heerlijk buitenterras. Dus we hopen op mooi weer.

De menukaart van de Rozentuin is zeer uitgebreid met heerlijke soepen, tosti’s, diverse uitsmijters, salades en pannenkoeken. De lunchkaart is online te bekijken, dus misschien is het handig om van tevoren alvast een selectie te maken. (klik op de foto)


Na de Lunch

Na de lunch gaat de route langs de Maas tot aan het befaamde plaatsje Thorn, met de witte huizen. Vandaar rijden we langs de grens met België naar Stramproy. Via Weert en Valkenswaard passeren we vele bossen en heiden om uiteindelijk weer de IJzeren Man in Vught te bereiken.

Een mooie route en de weersvoorspellingen lijken gunstig! Meld je aan via site van de AFMCN!

Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website of het Forum.

Oostenrijk 2018

Heb je een leuke foto op een van onze ritten gemaakt en wil je die laten plaatsen in een FazerFlits? Stuur de foto aan


Introducé meenemen?

Elk contributielid, kan beperkt gebruik maken van de mogelijkheid om een introducé, (die evt. belangstelling heeft in een lidmaatschap), mee te nemen. Dit dient men wel van tevoren aan te melden, bij het bestuur. Je bent zelf verantwoordelijk voor het rijgedrag van de introducé en een kleine bijdrage wordt geapprecieerd (5;-)

Ik wil een introducé meenemen!

Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.

Toercommissie & Bestuur A.F.M.C.N

Geef een antwoord