Aankondiging: Dolomieten motorreis 2024

  

Na de geweldige trip in 2022 naar de Dolomieten gaan we in 2024 wederom dit prachtige gebied bezoeken. Zaten we in 2022 in het plaatsje Molveno (super georganiseerd door Patrick) wat aan de westkant van de Dolomieten ligt. Deze keer gaan we naar het, in 2012 reeds bezochte hotel, Bernard in Canazei wat aan de oostelijke kant van de Dolomieten ligt. Canazei ligt erg gunstig, zelfs dusdanig gunstig dat je amper de kans krijgt om je motorblok warm te draaien, binnen 5 minuten word je omgeven door de mooiste passen, de Sella, de Pordoi, de Fedaia etc. in elke windrichting.

Maar er staat natuurlijk nog veel meer op het menu qua passen:                                                               Misurina, Tre Croce, Giau, Duran, Cerada, Rolle, Di Valles, Lavaze, Falzarego, Di Pura, Sant Osvaldo, Stelvio, Mendel, Manghen, Pellegrino, Monte Croce, Brocon en nog veel meer. Qua sturen is dit het Walhalla waar je een grote glimlach van krijgt.

Het hotel

Hotel Bernard https://www.hotelbernard.com/en/

Aankomst zondag 23 juni, vertrek zaterdag 29 juni 2024 (6 overnachtingen)
2-persoonskamer € 75, – p.p. halfpension (voor 6 nachten €450,- p.p.).
1-persoonskamer € 80,- p.p. halfpension (voor 6 nachten €480,- p.p.).

Er zijn maximaal 2 1-persoonskamers beschikbaar afhankelijk van de bezetting, toewijzing op basis van 1. Medische noodzaak 2. binnenkomst aanmelding 
Toeristenbelasting is ca. € 2,- p.p.p.d., zelf te voldoen in het hotel

Hotel Bernard is gelegen in het dorpje Canazei wat in Val di Fassa ligt op 1450 meter hoogte. Na een tourrit kun je er lekker wandelen, er zijn verschillende mogelijkheden qua barretjes en niet onbelangrijk in Moena, 18 km verderop zit een motordealer wat ook een uitkomst is in geval van pech of lekke banden. Op 200 meter afstand van het hotel is er een benzinestation.

De eigenaars zijn Cristine, Enzo en hun dochter Manuela en Martina, die gastvrijheid groot schrijven.  Het hotel heeft een gezellige bar, een goed restaurant, een terras met een waanzinnig uitzicht, een afsluitbare parkeergarage en kamers met aparte bedden.

Voor hen die met een auto en aanhanger komen, de aanhangers kunnen veilig achter het pand geparkeerd worden en de auto’s aan de voorkant van het hotel.

Alle pluspunten op een rijtje:
• Grote afsluitbare garage
• Gereedschap en sleuteltafel aanwezig
• Drooghok voor natte kleding
• Hogedrukreiniger en wasmiddelen om je motor te wassen
• Een compressor voor de banden

Voor de heen en terugreis willen we jullie vragen om zelf een plan te maken.
Hieronder staan een aantal URL’s van hotels als mogelijkheid om zelf een overnachting te boeken.
https://www.posthotel-kochel.de/
https://www.hotel-seligweiler-ulm.de/ (Het is hier ook mogelijk om je aanhanger te stallen)
https://www.hotel-hiemer.de/

Routes

Deze gaan we ruim voor vertrek via de site aan jullie verstrekken, maar we kunnen reeds nu verklappen dat er behalve volop keuze mogelijkheden, kortere routes beschikbaar zijn die altijd de eerste 100 km gelijk zijn aan de langere routes. Daarmee zijn de koffiestops extra gezellig en kun je beslissen om na 100 km toch de lange of korte route te rijden, voor ieder wat wils dus.

Belangrijk

Om te kunnen deelnemen aan deze reis is het belangrijk dat je motor in topconditie verkeert. Ervaring in de bergen is een vereiste, overschat jezelf niet! Je kunt die ervaring vergroten door b.v. een bergtraining te volgen. Voor jezelf is het niet leuk als je niet volop kunt genieten van het motorrijden én van de omgeving. Het kan zelfs gevaarlijk zijn als je te geforceerd boven je kunnen moet gaan rijden. Voor de overige deelnemers is het natuurlijk ook minder leuk als er om die reden te veel rekening gehouden moet worden met de minder ervaren rijders, hier zal bij de groepssamenstelling aandacht aan worden gegeven.

Deelname geschied volledig op eigen risico; de All Fazer – MT Club Nederland en haar bestuur, de organisatoren en overige deelnemers zullen dan ook geen enkele vorm van aansprakelijkheid accepteren.

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 30 personen, dus wees er snel bij, inschrijven/reserveren kan tot uiterlijk 26 mei 2023. We beseffen dat dit vroeg is maar om zoveel kamers te reserveren in ditgoede en populaire hotel kunnen we helaas niet langer wachten met het vastleggen van de kamers.                                  We hebben het hotel geïnformeerd dat het ook kan zijn dat er deelnemers reeds op zaterdag 22 juni willen aankomen, indien dit voor jou van toepassing is dien je dit ook uiterlijk 26 mei aan te geven via  Het resterende bedrag (excl. de aanbetaling) voor de kamer, afhankelijk van of je zaterdag of zondag aan wil komen dient uiterlijk op 10 april 2024 op de rekening van onze club te staan, in het hotel hoef je dan uitsluitend nog wat je genuttigd hebt en de toeristenbelasting af te rekenen.                                   

Mocht je na mei 2023 interesse hebben om mee te gaan dan dien je zelf contact op te nemen met het hotel om een plekje te regelen. De kamerindeling van de 2-persoonskamers zal na sluitingsdatum vastgesteld worden. Heb je een voorkeur hebt bij wie je op de kamer slaap kun je dit aangeven bij de aanmelding. Mocht je langer willen blijven dan moet je dit met het hotel zelf regelen.

Om jezelf aan te melden stuur je een mail naar 

Je inschrijving is pas definitief als de aanbetaling van 150,- p.p. op de rekening van de club staat!Rekeningnummer; NL10INGB 000.82.38.826 ten name van de All Fazer – MT Club Nederland te Alkmaar, onder vermelding van Dolomieten 2024 + voor- en achternaam.

De aanbetaling dient uiterlijk 26 mei 2023 op de rekening te staan!

Heb je nog vragen dan vernemen we dit graag, bij voorkeur per mail of via het forum.

Met hartelijke groet,

Michel Risseeuw en Erwin de Ridder

 

About Bob Muller

Ik ben 55 jaar en woonachtig in Goes in het rustige en prachtige Zeeland. Naast motorrijden hou ik van muziek, bordspellen en hardlopen. In 2020 heb ik mijn motor rijbewijs gehaald om als eerste motor een Yamaha FZS600 (bj 2004) aan te schaffen. Ik hou ervan om minimalistisch op reis te gaan, als het nodig is met een tentje achterop. Ik gebruik mijn motor af en toe ook wel voor woon-werk verkeer maar haal daar toch minder plezier uit. Komt misschien wel als het mooier weer wordt. Ik vervul momenteel de rol van secretaris binnen de All Fazer - MT Club Nederland.