Tourtocht nr.6 2019

Zondag 7 Juli,
Kamelenrit

 

Beste  ,

De Giethoornrit smaakt naar meer. Zondag 7 juli is je kans om, voordat de vakantieperiode aanbreekt, nog een fraaie rit te maken in het grensgebied tussen Drenthe en Overijssel: de Kamelenrit! Zo genoemd omdat er de nodige bulten in het parcours zijn opgenomen.

We verzamelen vanaf 9:30 uur met een volle tank bij het Startpunt: McDonalds, Rijksweg A1 Zuidzijde 7, 7451 NX Holten voor een rit van 238 km. Het A-deel van de route is 105 km en eindigt bij Restaurant & Zalencentrum Wielens, Dorpsstraat 19, 7846 AS Noord-Sleen. Het B-deel is 133 km lang en eindigt bij Cafe de Poppe, Hoek Holterweg/Roudaalterweg.

 

Voorbeeldroute. Deel A links en deel B rechts.


Startpunt en evt. extra mededelingen:

  • Verzamelen vanaf 09:30u.
  • Startpunt: McDonalds, Rijksweg A1 Zuidzijde 7, 7451 NX Holten.
  • Totale lengte rit: 238 km.
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
  • Graag aanmelden i.v.m. de reserveringen voor de lunchlocatie.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!. (advies: zorg dat je in ieder geval een actieradius hebt van 250km).
  • Tankstation bij Startpunt: A1, Rijksweg A 1 5, 7451 NX Holten
  • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Op veel wegen, kan het druk zijn, houdt rekening met de mede weggebruikers, (voetgangers, recreatieve fietsers, wielrenners en ander verkeer).
  • Let op!  Sommige wegen zijn mogelijk glad, door modder, grind ed. Pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan.

Lunch:

De lunch nuttigen we bij Restaurant & Zalencentrum Wielens, Dorpsstraat 19, 7846 AS Noord-Sleen. Hopelijk kan dat weer buiten op het terras, want deze heeft uitzicht op de Weerribben. De menukaart bevat allerlei lekkere broodje, uitsmijters, omeletten, maar ook pannenkoeken. Klik op het woord lunchkaart.
Parkeerplaats is achter het pand!


Route informatie

De Kamelenrit is een hele leuke en mooie rit. Na de start voert de route direct over de Holterberg en gaat via het fraaie bosgebied rond Ommen naar Hardenberg en Sleen. Daar aangekomen belooft de kaart van restaurant Wielens een voortreffelijke lunch! Echt voor elk wat wils. Het tweede deel van de route is zeker zo mooi als het eerste. Vanuit Sleen rijden we westwaarts tot vlakbij Meppel om vervolgens via Ommen weer zuidwaarts te rijden tot vlak voorbij Holten. In Cafe Poppe kan dan nog een afscheidsdrankje worden genomen voordat een ieder weer huiswaarts keert.

(Met dank aan Frank Ouddeken voor de tekst)


Een hele mooie route! Meld je aan via site van de AFMCN!
Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast wederom een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan, via de Agenda op de website  zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden) , check de berichten op de website of het Forum

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.
Toercommissie & Bestuur AFMCN

 


Geef een antwoord