FazerFlits Tourtocht 08-04, Gelderland-Zuid route (Open Rit)

  

Tourtocht nr. 2 2018

Zondag 8 April,
De Gelderland – Zuid Route (Open Rit)

 

Beste  ,

Zondag 8 april: Gelderland-zuid Route! Een Beauty!!

De fantastische start van het seizoen met de fraaie Veluweroute smaakt naar meer! Dat gaat gebeuren op de eerste zondag na Pasen, 8 april dus! Dan is de Gelderland-zuid route aan de beurt. Het is eigenlijk een soort klassieker voor Nederland. De route had misschien ook de “Linge, Maas en Waal route’’ kunnen heten. De route is totaal +/- 220 km lang, verdeeld in twee vrijwel gelijke delen

Dit is tevens een Open Rit van de All Fazer – MT Club Nederland, dus ook voor niet contributie leden.
Neem je kennissen, vrienden of familie mee en laat ze kennismaken met een rit van de A.F.M.C.N

klik op het plaatje , dan wordt je direct doorgestuurd naar de agenda


Startpunt en evt. extra mededelingen:

  • Verzamelen vanaf 09:30u.
  • Startpunt: LaPLace, Energieweg 116, 4231 DJ, Meerkerk
  • LaPlace is goed bereikbaar, er zijn voldoende parkeer mogelijkheden en een welkomstdrankje is inbegrepen bij de rit! (koffie, thee, frisdrank).
  • Totale lengte rit: +/-220 km.
  • Zorg dat je een volle tank hebt voor aanvang van de rit!.
  • Tanken kan je vlakbij La Place.  (Tango)
  • Uiterste vertrektijd: 10:30u.
Tankstations in de buurt van het startpunt! Tankstations in de buurt van het startpunt! Actuele weersinformatie startpunt! Actuele weersinformatie startpunt!

 

Extra mededeling(en)!

  • Zorg voor een volle tank.
  • Houdt je aan de Regels (etiquette), voor het rijden in groepen!
  • Let op! Sommige wegen kunnen glad zijn door modder, veroorzaakt door de agrarische sector, pas op deze wegen je snelheid en rijstijl aan!

Beschrijving route:

De tourrit bestaat uit 2 delen.
Het eerste deel is +/-110 km via mooie, kronkelige wegen naar de lunch stop in Berg en Dal
Het 2e deel, na de lunch,  is ongeveer 110km lang en gaat via allerlei wegen naar het eindpunt: Brasserie Boven de Rivieren, Hoekeinde 24, 4254 LN Sleeuwijk

Na de start in Meerkerk gaan we meteen de bochten in. De route leidt ons namelijk langs de Linge. Na Tiel pakken we de Waal tot aan Oosterhout, waarna we met een grote boog om Nijmegen heen gaan op weg naar een welverdiende pannenkoek, uitsmijter, of een ander lunchgerecht in de bosrijke omgeving van de Heksendans, Na onze eerste 106 km is het tijd voor de lunch. We zullen de lunch gaan nuttigen bij Pannenkoekhuis De Heksendans, Oude Kleefsebaan 425, 6572 AZ, Berg en Dal.

Pannenkoekhuis De Heksendans heeft uiteraard een grote diversiteit aan pannenkoeken op het menu staan , (klik op de foto)


Na de Lunch

Na de lunch stuurt de route ons door rustiek akkerland naar de uiterwaarden rond de Maas. Na Nederasselt krijgen we de rivier zelf in zicht en zullen hem dan bijna 40 km volgen tot aan Rossum, waar wij vloeiend overgaan op een laatste deel van de route die weer langs de Waal voert. Dit gaat door tot we in Sleeuwijk zijn, net even ten zuiden van Gorinchem. Als de tijd het toelaat kunnen we dan nog een afscheidsdrankje nemen in genoemde Brasserie Boven de rivieren, Hoekseinde, met uitzicht op de Boven Merwede. Hoe Hollands wil je het hebben!! Nu nog hopen op mooi weer

De route is gevarieerd, de landschappen zijn mooi en de wegen maken het een plezier om heerlijk te sturen en toch te kunnen genieten van de omgeving

Voorrijder Peter Smith


Zorg dat je erbij bent, want het wordt vast weer een fantastische rit.
Meldt je s.v.p op tijd van tevoren aan. Contributieleden doen dit via de Agenda op de website, zodat wij bijtijds weten, hoeveel leden / motoren deel gaan nemen. Dit is noodzakelijk voor het bepalen van het aantal groepen en het reserveren voor de lunch.

Gasten, introducees, familieleden etc.

Jullie zijn van harte welkom, wel is het zaak om je van tevoren aan te melden middels het sturen van een mail, gericht aan met als onderwerp: Open Rit De Gelderland – Zuid route.

(Voor de laatste actuele info, (bv annulering rit door weersomstandigheden,  check het Forum of de berichten op de website).

 

Wij wensen je een fijne, gezellige maar vooral ook veilige toertocht toe.

Met dank aan Frank Ouddeken voor aanleveren van de tekst, Toercommissie & Bestuur A.F.M.C.N

Geef een antwoord